700 mülteci için seferberlik

700 mülteci için seferberlik
Yunanistan’ın Girit Adası açıklarında yaklaşık 700 kaçak ile sürüklenen ‘Barış’ adlı kargo gemisine Sahil Güvenlik’e bağlı helikopterler uzun süren operasyon sonucu ulaştı

Yunanistan’ın Girit Adası’nın güneyinde mekanik arıza yaşayan bir gemide 700’a yakın mülteci mahsur kaldı. Kiribati bandıralı ‘Barış’ adlı kargo gemisi için Yunan donanması kurtarma operasyonu başlattı. Gemiye akşam saatlerinde ulaşıldı.

Adanın 56 kilometre güneydoğusundaki gemi için yapılan kurtarma operasyonuyla ilgili açıklama yapan Sahil Güvenlik Sözcüsü Nikos Lagadianos, gemin sürüklenme nedenini güçlü rüzgâr ve kötü hava koşullarına bağladı. Bu arada gemideki Afrika kökenli Kaçakların ebola virüsü taşıdığı iddiaları Yunan sağlık Bakanlığı’nı alarma geçirdi.

Limana götürülecekler
Kuru yük gemisinin iki gün önce Mısır’ın İskenderiye limanı yakınlarından İtalya’ya gitmek üzere yola çıktığı belirtildi.  Gemiye Yunan Sahil Güvenliği’ne bağlı askeri gemi ve helikopterler ulaştı. Gemide silahlı kaçaklarında olduğu belirtildi. Geminin RO-RO gemisiyle çekilerek Girit Adası’nın güneyinde bulunan Lerapetra Limanı’na getirileceği, burada bulunan spor salonunda çoğunluğuSuriyeli, Afgan ve Afrikalı olan kaçakların sağlık kontrolünden geçirilerek tedavilerinin yapılacağı belirtildi.

Ege adaları üzerinden
Suriye’de 200 binden fazla kişinin ölmesine, yaklaşık 9 milyonun ülkeden kaçmasına yol açan iç savaş Akdeniz’de mültecilerin sayısının artmasına neden oldu. Mültecilerin Avrupa Birliği’ne girişleri çoğunlukla Ege adaları üzerinden gerçekleşiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.