8 bin aileye “sosyal” destek

8 bin aileye “sosyal” destek
Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine gıda, temizlik ve kırtasiye ürünleri temini için her ay nüfusa orantılı olarak 75-200 TL arasında değişen sosyal kart veriyor. 8 bin ailenin faydalandığı Sosyal Kart sahiplerine ekmek ve su da bedava…

FAKİRİ RENCİDE ETMİYOR

Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılda başlattığı Sosyal Kart ile ihtiyaç sahiplerine ulaşarak sosyal belediyecilik alanında örnek çalışmalara imza atıyor. İnsan onurunu düşünen, kullanımı kolay, ihtiyaç sahibini rencide etmeyen ve tercih ettiği ürünü alma imkanı sağlayan günümüz teknolojisini kullanan modern bir sistem olan Sosyal Kart’tan yaklaşık 8 bin aile faydalanıyor.

SURİYELİLER DE FAYDALANIYOR

Sosyal Kart, hiç geliri olmayan, sosyal güvence kapsamında olmayan, iş gücü olmayan ihtiyaç sahibi ailelere verilen Sosyal Kart’tan ikametleri Konya’da olan Suriyeli ihtiyaç sahibi aileler de faydalanabiliyor. Anlaşmalı marketten kredi kartı ile alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını gören Sosyal Kart sahipleri ayrıca mahalle bakkalından günlük ekmeklerini alırken, su faturaları da Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeniyor.

KART LİMİTLERİ NÜFUSA GÖRE

Sosyal Kart’ta, 1 ve 2 nüfuslu olan ailelere 75 TL, 3 nüfuslu ailelere 100 TL, 4 nüfuslu ailelere 140 TL, 5 nüfuslu ailelere 175 TL, 6 ve üzeri nüfusa sahip olan ailelere ise aylık 200 TL’lik gıda, kırtasiye ve temizlik maddesi alabilme imkanı sağlanmaktadır. Ramazan ayında, mevcut Sosyal Kart sahiplerine ilave olarak başka ihtiyaç sahiplerine de Sosyal Kart desteği sağlanıyor. (Hülya Göklük-Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.