8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi

8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslan:- "Lisansüstü eğitim, akademik gelişmenin yanı sıra akademik terbiye, özgüvenin gelişimi ve kişinin şekillenmesi anlamında önemli katkılar sağlıyor"

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi iş birliğinde 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, Avanos ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen kongrenin açılışında, Kapadokya'nın, İstanbul'dan sonra kültür turizminin ikinci merkezi olduğunu söyledi.

Gökhan, Türkiye'de ilk açılan turizm fakültelerinden birinin Nevşehir'de bulunduğunu vurguladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan ise lisansüstü eğitimin, özellikle akademik anlamda kariyer yapmak isteyenler için ayrı öneme sahip olduğunu ifade etti.

Akademik gelişmenin önemine değinen Aslan, "Lisansüstü eğitim, akademik gelişmenin yanı sıra akademik terbiye, akademik etik, özgüvenin gelişimi ve kişinin şekillenmesi anlamında önemli katkılar sağlıyor." dedi.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak da turizm sektörüne eğitim ordusu yetiştiren kurumların olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Türk akademisyenlerin dünya turizm literatürüne yaptığı katkının önemli boyutlarda olduğunu dile getiren Kozak, şöyle konuştu:

"Elbette pek çok problemler yaşamaktayız. Ancak üniversite düzeyindeki hocalardaki dinamizm, sorunları aşabilecek seviyede. Bu okullarda yetişmiş, gerek yurt içinde gerek yurt dışında görev yapan Türk akademisyenlerin dünya turizm literatürüne yaptığı katkı olağanüstü boyutlarda. Ancak üniversite kurumsallaşmasında birtakım problemler hala yaşıyoruz. Bilimsel davranmayan doçentlik jüri üyelerimiz var maalesef. Elbette herkes doçent olacak ancak hakkeden olsun. Telefon diplomasisiyle doçentlik dağıtmayı lütfen bir grup hocamız bıraksın."

Konuşmaların ardından eski Devlet Bakanı Tunca Toskay'a "Turizm Eğitimine Hizmet Ödülü" plaketi verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.