8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi

8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi
Kongre Nevşehir'in Avanos ilçesinde başladı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde 8. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisinin tertiplediği kongre bir otelde başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan, Türkiye'de turizm alanındaki yüksek lisans ve doktora programlarının sayısının 77'ye ulaştığını belirterek, "Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi, Türkiye'de turizm ve ilişkili olduğu bilim dalı ve alanlarında lisansüstü çalışma yapan öğrencilerin akademik gelişmelerine katkıda bulunmak, aralarındaki iletişimi, etkileşimi geliştirmek ve turizmin disiplinlerarası bir yaklaşımla incelenmesinin yaygınlaşmasına destek olmak amacıyla düzenleniyor. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak Kapadokya'nın turizm merkezinde olması dolayısıyla bu alanda önemli çalışmalar yürütüyoruz." diye konuştu.

Kongre, eş zamanlı olarak 5 salonda yapılan 91 tez sunumu, 3 konferans ve iki belgesel gösterimiyle devam edecek.

Daha sonra seçici kurul tarafından kongrede ele alınan ve sunumları yapılan tezler derecelendirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.