8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:- "AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, kadının insan hakları temelinde var olan hak ve özgürlüklerini, cinsiyete duyarlı ve fırsat eşitliğini gözeten duruma getirmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam edecekt

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, kadının insan hakları temelinde var olan hak ve özgürlüklerini, cinsiyete duyarlı ve fırsat eşitliğini gözeten duruma getirmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Hotar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda, kadın hakları ve kadının toplumdaki yeri konusunda çalışmaların ülkede hızla ilerlediğini, kadınların siyasi, ekonomik ve toplumsal hayata aktif olarak katılımlarının gün geçtikçe arttığını belirtti.

AK Parti hükümetleri ile kadın politikalarının değişim göstermeye başladığını, kadın istihdamı ve kadın girişimcilere sağlanan teşvikler gibi birçok kazanımların kadının toplumdaki rolünü önemli ölçüde değiştirdiğini ve iyileştirdiğine dikkati çeken Hotar, kadın bakış açısının toplumsal yaşamın her alanında etkili olmasını temenni etti.

Hotar açıklamasında, ülke genelinde toplumsal cinsiyete ve adalete dayalı iş bölümü, görev ve sorumlulukların paylaşılmasında etkin eşitlikçi politikalar üretme gayretinde olduklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı, kadının insan hakları temelinde var olan hak ve özgürlüklerini, cinsiyete duyarlı ve fırsat eşitliğini gözeten duruma getirmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Bu asli görevin bilincinde olarak toplumsal bütünleşmeyi güçlendirecek bütün siyasi, ekonomik ve sivil alanda geliştirilecek politikaları destekliyoruz. Biliyoruz ki kadına yönelik uygulanan ve hazırlanan çalışmaların hepsi toplumumuza dönecektir. Bütün bu duygularla 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, başta dünyanın dört bir tarafında çocuklarıyla savaşın ortasında kalan ve çeşitli nedenlerle mağduriyet yaşayan kadınlar olmak üzere bütün insanlar için yaşanabilir, ayrımcılıkların olmadığı bir dünya diliyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.