8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Kayseri Valisi Düzgün, mesaj yayımladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Düzgün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tüm dünyada kadınların, eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirtti.

Aile ve toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası kadınların isteklerinin bir ayrıcalık değil sadece insan olmanın gerekliliği olduğunu vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Kadının statüsüne, Cumhuriyet döneminde sağlanan yeni haklarla, yasal düzenlemelerle, birçok dünya ülkesinden daha önce kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamda etkin bir rol üstlenerek her alanda başarılı çalışmalar yapabilmesine olanak sağlanmıştır. Kadın hakları konusunda yapılan yasal düzenlemeler elbette gerekli ve zorunludur. Ancak sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını, bireysel ve toplumsal olarak kadınlarımıza karşı daha duyarlı olunması için bazı kimselerde zihinsel dönüşümün gerektiğine de maalesef şahit olmaktayız. Bu duygularla hayatımızın her anında bize destek olan, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.