8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çarşıda kadınlara karanfil verdi.

Çarşı Meydanı'ndaki Kartal Heykeli önünde kadınlara karanfil dağıtan Hazinedar, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

İlçede faaliyet gösteren bir balıkçıda gelen hesaba itiraz ettikleri gerekçesiyle iş yeri çalışanları tarafından darp edildikleri iddia edilen kadınlarla ilgili açıklama yapan Hazinedar, kadına yönelik şiddeti kınadı.
Hazinedar, "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın toplantısını Beşiktaş Belediyesinde gerçekleştirmek arzusundayken, birkaç gün önce çarşıda çok üzücü bir olay yaşadık. Hiç şüphesiz Beşiktaş’ta yaşanan her olay olumlu veya olumsuz Türkiye’nin gündemine düşüyor. Muhtemelen çok benzerlerini Türkiye’nin farklı noktalarında yaşadığımız bu kadına yönelik şiddetin bir örneğini yaşadık" ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddetin genel bir sorun olduğunu belirten Başkan Hazinedar, şunları kaydetti:

"Maalesef erkeklerden kaynaklanan kadın ölümlerinin her geçen gün arttığı, bütün yasal düzenlemelere rağmen sayının arttığı ortamda biz bugünü daha pozitif şeylerle, yani kadının hayatına, kadının hayatımıza sunduğu ve bizim sunabileceğimiz yerel yönetimlerden yola çıkarak bizim sunabileceğimiz güzel şeyleri konuşmak için 8 Mart’a hazırlanmıştık. Esnaflığı hak etmeyen bir esnafımızın ve onun çalışanlarının yaptığı kötü muameleyi konuşuyoruz. Biz buna yönelik olarak Beşiktaş Çarşı’dan esnaf derneği ile beraber en şiddetli tepkiyi göstermek istiyoruz. Hem idari kararlarımızla, hem de fiili olarak her türlü müeyyideyi bugün ve bundan sonra Beşiktaş’ta demokratik saygının, insana saygının, kadına saygının, erkekliğe yakışanın aslında örneğini bundan sonra vermek için çok katı tedbirler almaya son derece kararlıyız."

- "Çarşıda kadınlara yüzde 30 indirim

Öte yandan Hazinedar, kadınlara müjde vererek, çarşıda bulunan esnafın kadın müşterilere pazar akşamına kadar yüzde 30 indirim sağlayacaklarını söyledi.

Beşiktaş'ın İstanbul'un en özgür en modern ilçesi olduğunu ifade eden Hazinedar, "Bu noktada bütün esnafımıza, bugün bize destek veren 8 Mart Kadınlar Günü’nden başlayarak, pazar akşamına kadar tüm kadınlarımıza ben yüzde 25 teklif etmiştim, onlar yüzde 30 indirim sunacaklar" dedi.

Olayın yaşandığı balıkçının işletme sorumlusu ve Beşiktaş Esnaf Dernekleri Başkanı Erdal Yel ise sorumlu olduğu iş yerindeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, "İşyerinde darp olayı ve alıkoyma asla olmadı. Zan altında kalıyoruz. Böyle bir olay asla yaşanmadı. Yine de Beşiktaş markasına zarar verdiğimizden dolayı başkandan ve tüm esnaf arkadaşlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar daha sonra, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Beşiktaş Belediyesi Çırağan Hizmet Binasında İstanbul'daki "ilk" Kadın Dayanışma Merkezini hizmete açtı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.