8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Bugüne kadar korunma zırhına bürünerek siyaset yapmadık"

DİYARBAKIR (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugüne kadar korunma zırhına bürünerek siyaset yapmadık" dedi.

Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yenişehir İstasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınlar olarak dimdik ayakta olduklarını söyledi.

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılma girişiminin bulunduğunu söyleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"Sanyorlar ki HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırarak, hapse atarak, siyaset dışı bırakarak, HDP'yi karşılarında mücadele gücü olmaktan alıkoyacaklar. Yanarım onların şaşkınlığına. Eğer bir parça cesaretleri varsa 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlıklarını kaldırsınlar. Görelim o zaman kim sözünden ve düşüncesinden dolayı yargılanacak, kim hırsızlığından, ahlaksızlığından, dolandırıcılığından, yüz kızartıcı suçlarından dolayı yargılanacak? Eğer bir parça yürekleri varsa bunu yapsınlar. Bugüne kadar korunma zırhına bürünerek siyaset yapmadık."

Etkinlikte, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de konuşma yaptı.

- Gelinlikle etkinliğe katıldı

Çocuk gelinlere dikkat çekmek için gelinlik giyerek etkinliğe katılan Zelal Fahrioğlu, "Anne ve babalar küçük yaştaki çocuklarını gelin etmesinler" ifadesini kullandı.

Konserin ardından etkinlik sona erdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.