8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
AK Kadınlar Korosu Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında konser verdi- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:- "İnsanı kadın ya da erkek olarak ayırmayan bir anlayışın mensuplarıyız"

İZMİR (AA) - AK Kadınlar Korosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde konser verdi.

AK Parti'li kadınlar, Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Türk Sanat Müziği valsleri ve caz parçalarının da aralarında bulunduğu eserleri seslendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadınların belli bir kalıba sokulmasının yanlış olduğunu belirtti. Kadınlara ne yapması gerektiğini söyleyenlerin olduğunu kaydeden Hotar, şöyle konuştu:

"Kadınlar Günü için bir mesajımız da kadını belirli bir kalıplara sıkıştırmış olan ve bunu afişlerle İzmir’e mal etmeye çalışan kişilere karşı olacak. Börek açarız, başımızı örteriz veya çocuğumuza bakar, büyüklerimizi huzurevine bırakmaz kendimiz bakarız sana ne. Biz kadınlar bu ülke ihtiyaç duyarsa çocuklarımıza da bakarız işimizde de çalışırız okulumuzda da okuruz ve gönüllü olarak partimize 24 saat hizmet ederiz. Bu kadına sığ bakış açısını, onun yerine düşünmeyi, kadına ne yapması gerektiğini söylememeyi biz tavsiye etmekten yorulduk. İnanıyorum ki İzmirli kadınlarımız seçimlerde kendisini kısıtlayıcı bu kişilere gerekli cevabı verecektir."

Kadına pozitif ayrımcılığın AK Parti ile sağlandığını vurgulayan Hotar, "İnsanı kadın ya da erkek olarak ayırmayan bir anlayışın mensuplarıyız" dedi. Hotar, savaştan kaçan Suriyeli kadınların da Dünya Kadınlar Günü'nde unutulmamasını istedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da kadının toplumun en büyük gücü olduğunu vurguladı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin de kadın hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çalıştıklarını, iddialı bir koro ile çalışmalarını yürüttüklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.