8. Teknoloji Fakültesi Dekanları Konseyi Toplantısı

8. Teknoloji Fakültesi Dekanları Konseyi Toplantısı
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çavuşoğlu: - "Türkiye’nin en doğusundan en batısına gittiğinizde şunu görüyorsunuz; hakikaten fiziki imkanlar açısından üniversitelerimiz dört dörtlük. Hatta öyle ki ücra köşelerde yapılan üniversite kampüsleri, batıdaki

AFYONKARAHİSAR (AA) - 8. Teknoloji Fakültesi Dekanları Konseyi toplantısı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesinin ev sahipliğinde yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında, Türkiye’de yüksek öğretimin durumu ve teknoloji fakültelerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Söz konusu fakültelerin 2009 yılında kurulmasına karar verildiğinde, çalışmaların içinde bulunduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiğini anlatan Çavuşoğlu, "Türkiye'de yılda yaklaşık 1 milyon öğrenci yüksek öğretime kaydoluyor. Geçen yıl lise son sınıfta okuyan öğrenci sayısı 934 bindi. Esasında üniversitelerimizde, lisedeki tüm öğrencileri okutabilecek kapasiteye sahibiz ama bu kapasiteyi tam anlamıyla kullanabiliyor muyuz, sormak gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'deki üniversite sayısının 200’e yaklaştığını, ABD'deki üniversite ve öğrenci sayısı kıyaslandığında bunun 800 üniversiteye denk geldiğini aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu yüzden ortada abartılı bir sayı yoktur. Türkiye’nin en doğusundan en batısına gittiğinizde şunu görüyorsunuz; hakikaten fiziki imkanlar açısından üniversitelerimiz dört dörtlük. Hatta öyle ki ücra köşelerde yapılan üniversite kampüsleri, batıdaki büyük üniversitelerin kampüslerinden daha güzel. Ancak eğitim kalitesi olarak bir takım çalışmalar yapmak durumundayız. Bu çerçevede YÖK’ün inisiyatifiyle Kalite Ajansı kurma çalışmaları başladı. Hatta Kalite Kurulu’nu kurduk. Kanunlaştığı zaman bu bağımsız bir ajans olarak hizmete başlayacak. Ülkemizde kalite değerlendirmesi yapan kurumların akreditasyonunu gerçekleştirecek. Bu akreditasyonu almak isteyen üniversiteler de daha kaliteli eğitim vermek için kendilerini ayarlamış olacak."

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Uçan ise toplantıda teknoloji fakültelerinin sorunlarının masaya yatırılacağını dile getirdi.

Toplantıya, teknoloji fakültelerinin dekanları ve dekan yardımcıları katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.