"8. Uluslararası Eğitim Yönetim Forumu"

"8. Uluslararası Eğitim Yönetim Forumu"
KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova:- "Yanı başımızdaki coğrafyaya baktığımızda ateş çemberi içinde olduğunu görüyoruz. Ülkemizde ve toplumumuzda eğitim adına iyi şeyler üretemezsek ve eğitilmiş insan gücü ile ülkeyi daha da ileriye götürecek, onu g

ANKARA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, "Yanı başımızdaki coğrafyaya baktığımızda ateş çemberi içinde olduğunu görüyoruz. Ülkemizde ve toplumumuzda eğitim adına iyi şeyler üretemezsek ve eğitilmiş insan gücü ile ülkeyi daha da ileriye götürecek, onu güçlü ve daimi kılacak devamlılığı sağlayamazsak bu ülkelerimizin sonu anlamına gelir." dedi.

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneğince bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Eğitim Yönetim Forumu (EFYOR), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi.

Berova, Milli Eğitim Bakanı olmak dışında kendisini aynı zamanda bir veli ve eğitimle teması olan herhangi bir vatandaş olarak da gördüğünü belirterek "Gelişmiş bir toplumsal fayda üzerinde ülkemizi ileri götürmek adına insanlarımızın ve çocuklarımızın yetişmesi konusunda önemli bir görev üstlenmiş olduğumuzun farkındayız." dedi.

Bir vatanı vatan yapan ve üzerinde yaşadığı insanları insan yapanın "devlet" olduğuna dikkati çeken Berova, bu yapının kurulmasında mücadele, gözyaşı ve fedakarlıkların rol aldığının altını çizdi.

Berova, Bakanlık görevinin toplumun huzur ve refahını arttırıcı çözümleri insanlara öğretmek olduğunu ifade ederek "Eğer bunu sağlam şekilde gelecek nesillere aktaramazsak sonumuz çok acı olur." değerlendirmesini yaptı.

Dünyada çok ciddi sorunlar bulunduğu aktaran Berova, şöyle devam etti:

"Yanı başımızdaki coğrafyaya baktığımızda ateş çemberi içinde olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda eğer ülkemizde ve toplumumuzda eğitim adına iyi şeyler üretemezsek ve eğitilmiş insan gücü ile ülkeyi daha da ileriye götürecek, onu güçlü ve daimi kılacak devamlılığı sağlayamazsak bu ülkelerimizin sonu anlamına gelir."

Eğitimcilerin sorması gereken temel sorunun "Çocuklarımızın nasıl yetişmesini bekliyoruz?" olması gerektiğine değinen Berova, genç nesillerin düşünebilen, dünyayı algılayabilen, anlayabilen ve içinde yaşadığı vatanının kıymetini bilen bireyler olarak yetişmesinin esas mesele olduğunu vurguladı.

Eğitim sisteminin iyi şekilde planlanması ve yönetilmesiyle başarının sağlanacağını dile getiren Berova, bunun ancak gönülden çalışan ve istekli eğitimcilerle başarılabileceğine işaret etti.

EYFOR'un bu anlamda başarı getirebileceğine inandığını söyleyen Berova, hızla değişen dünyada eğitim alanında yapılan hızlı ve başarılı adımların toplumu ileri götürebileceğini kaydetti.

Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin eğitim alanındaki sorunları ele alacağı forum, 21 Ekim'e kadar devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.