Cumhuriyet kurulduğu yıllarda eğitim milli değildi, savunma milli değildi

Cumhuriyet kurulduğu yıllarda eğitim milli değildi, savunma milli değildi
Cumhuriyet kurulduğu yıllarda eğitim milli değildi, savunma milli değildi. Daha sonra bakanlıkların başına milli kelimesi konuldu. Kapitalist güçlerin giderek artan bir dozda milli eğitim sistemine saldırılar yaptığını gördük.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, son dönemde eğitim sistemine saldırıların olduğunu belirterek, "Cumhuriyet kurulduğu yıllarda eğitim milli değildi, savunma milli değildi. Daha sonra bakanlıkların başına milli kelimesi konuldu. Kapitalist güçlerin giderek artan bir dozda milli eğitim sistemine saldırılar yaptığını gördük. Mevcut saldırılar çok şükür püskürtüldü. Temizlendi mi? Hayır. Tamamen temizlenemedi." dedi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Çolakoğlu, Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneğince (EYUDER), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) konferans salonunda düzenenlenen "8. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu"nda yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye'nin eğitim alanında son dönemde ağır bir saldırıdan geçtiğini ifade ederek, "Bu saldırı eğitim noktasında püskürtüldüğünde, ülkenin tamamı daha büyük bir saldırıyla karşılaştı." dedi.

Türkiye'de başında "milli" kelimesi olan 3 bakanlığın olduğunu kaydeden Çolakoğlu, "Cumhuriyet kurulduğu yıllarda eğitim milli değildi, savunma milli değildi. Daha sonra bakanlıkların başına milli kelimesi konuldu. Kapitalist güçlerin giderek artan bir dozda milli eğitim sistemine saldırılar yaptığını gördük. Mevcut saldırılar, çok şükür püskürtüldü. Temizlendi mi? Hayır. Tamamen temizlenemedi." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin olağanüstü şartlardan geçtiğini dile getiren Çolakoğlu, bakanlıktan 40 bin öğretmenin bu süreçte ihraç edildiğini bildirdi.

Çolakoğlu, bakanlığın tekli eğitime geçmek için çalışmalar yürüttüğünü, bunun için çok sayıda bina inşaatının gerektiğini aktararak, "Büyük illerimizde Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen arsaların örgütün kullanımına verildiğini gördük. Son dönemde el konulan okul binalarının, arsaların tamamına yakını aslında Milli Eğitim Bakanlığının arsaları." dedi.

- "Eğitim istikbale yatırım yapmaktır"

TOBB Rektörü Prof.Dr. Adem Şahin ise TOBB Üniversitesinin henüz 14 yaşında olmasına rağmen 185 üniversite içinde önemli başarıları olduğunu dile getirdi.

Türk eğitim sistemine farklılık getirebilmek gayretiyle çalıştıklarını söyleyen Şahin, "Eğitim, esasında istikbale yatırım yapmak ve geleceği yönetmektir. Eğer eğitime 'geleceği yönetmek' diye bakıyorsanız, önemli bir yerden bakıyorsunuzdur." diye konuştu.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da Türkiye'de herkesin eğitim konusunda uzman kesilerek eğitimcileri eleştirdiğini belirterek, "Biz 1 milyon öğretmeni, 65 bin kurumu, 10 milyon 500 bin ilk öğretim öğrencisi, 6 milyon 30 bin ortaöğretim öğrencisi, 9 milyon 800 bin yaygın eğitim öğrencisi, çalışanı, öğretmeni ve öğrencisiyle 27 milyonluk kocaman, sevgi dolu bir aile olarak dünyadaki 196 ülkenin nüfusundan daha fazlayız." dedi.

Bakanlığın mesai kavramı gözetmeden, sevgisini ve ilgisini çocuklara aktaran bir fedakarlar ordusu olduğunu savunan Aydoğdu, bilgilerini Türk bayrağının dalgalandığı her yere götürdüklerini söyledi.

"Bu kadar büyük bir sistemin organizasyon şemasının sevk ve idaresi dünyanın hangi ülkesinde var? Elbette aksaklık ve hatalarımız var. Gelişen dünyadaki yenilikler eğitime adapte edilecek." değerlendirmesinde bulunan Aydoğdu, Türk eğitim sisteminin diğer ülkelerle karşılaştırılırken, bu ülkelerin nüfuslarının da dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Başbakanlık ATAM Başkan Yardımcısı Nihat Büyükbaş, TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof.Dr. Serdar Sayan, EYUDER Başkanı Dr. Adem Çelik de birer konuşma yaptı.

Foruma, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile eğitim yöneticileri katıldı.

Forum, üniversiteler ve bakanlıkların eğitim uzmanlarının katılacağı 121 oturumla 21 Ekim'e kadar devam edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.