Uğur Özteke

Uğur Özteke

9 ayda 9 doğuran rektör, Tuzcuoğlu ve polisin duyarlılığı

9 ayda 9 doğuran rektör, Tuzcuoğlu ve polisin duyarlılığı

Ülke ve şehir olarak o kadar hızlı o kadar badireli dönemlerden geçiyoruz ki tutabilene aşk olsun. Bu hızda bizimde günlük yerel yazı yazabilme gayretimize ne sütun ne de sayfa dayanıyor. Haber Merkezinden, grafik tasarıma çocuklar her saat uyarıyorlar “Aman abi fazla yazma yerimiz yok”…

Dün de ekibin bu tembihleri içerisinde bilgisayarın karşısına geçiyorduk.

REKTÖR ŞAHİN’İ VE EKİBİNİ İZLERKEN

Dün yaklaşık iki saatimizi de Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Mustafa Şahin Hoca’ya ayırdık.

Mustafa Hoca yardımcıları Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu, Prof. Dr. A. Kağan Karabulut, Prof. Dr. Hüseyin Kara, Prof. Dr. Mehmet Okka, Genel Sekreter İbrahim Halıcı’yı izledik dinledik.

Bu işin detaylarına girmeyeceğiz. Zaten Rektör Hoca’nın bütün dediklerini gazetemizin sayfalarında ve internet sitemizde bulacaksınız.

Yalnız kısaca bir yorum yapmak gerekirse hocanın basın toplantısı dört dörtlük idi. Hazırlanması sunumu ve zaman tasarrufu harikaydı. Mustafa Şahin Hoca’yı yıllardır normal doktorluğu döneminden bu yana tanır ve takip ederiz. Hoca inanılmaz şekilde hem de çok hızlı bir biçimde kendisini yeniliyor ve geliştiriyor. Özgüveni artıyor. Siyaseti de öğreniyor. Ama tabii bunları öğrenirken de son dokuz ayda tek kelime ile dokuz doğuruyordu.

Son kalkışma ile FETÖ’nün özellikle üniversite ayağında yatağı konumunda olan Selçuk Üniversitesi bu işten iyi sıyrıldı. Yalnız burada bazı yiğitlerin hakkını vermek gerekirse Mustafa Hoca’nın yanında olup pek öne çıkmayı sevmeyen başta Topçuoğlu Hoca olmak üzere ekibinin de hakkını vermek gerekir. 

Mustafa Hoca şehir ve ülke adına çok önemli başlıkların altını çizdi. Ama yerimizin darlığı ile de bunu önümüzdeki günlere bırakıp şimdilik dünkü toplantıyı noktalayalım.

REFİK TUZCUOĞLU’NUN BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜ

Cumartesi günkü yazımızda ucunu biraz kanatmıştık ama Ankara’nın onayını ile bugün durumu biraz daha açıkça yazalım.

Meram eski Belediye Başkanımız Refik Tuzcuoğlu malum artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak gurur duyduğumuz bir isim. Kendisi ile ilgili gelen her olumlu duyum ile mutlu oluyoruz. İnşallah daha da mutlu olur. Sayın Tuzcuoğlu yeni görevlerine şimdi bir yenisini daha ekledi ve son olarak İller Bankası Başkan vekilliği ve Denetim Komitesi Başkanlığına getirildi.   

Geçtiğimiz hafta Refik Başkanı Sayın Bakan Özhaseki ile görünce hatta pek gülmeyen Refik Başkanı bu kez gülerken görünce Allah şahit kendimiz olmuş gibi sevinmiştik.

Ankara’daki başarılı Konyalılar için bugünlük şöyle bir yorum yapmaz isem karnım şişecek.

“Konya’dan Ankara’ya adam gönderip büyütmeyiz.  Kendisi gidip büyüyenlere de sahip çıkmayız”…

Cenab-ı Alah’ım bize akıl fikir ve birazcık da feraset verse de kendi değerlerimizi kucaklamayı becerebilsek…

Neyse Refik Başkan; yeni görevin hayırlı uğurlu olsun inşallah. Sen bunun da altından kalkarsın ve aslanlar gibi bu görevi de yaparsın.  Allah mahcup etmesin.

POLİSE VE DUYARLI İNSANLARIMIZA FUHUŞ

OPERASYONU İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Valilikte görevli bir bürokratımızın şahit olup üzülerek çektiği Cıvıloğlu Cami önündeki kadın pazarlığının fotoğraf ve görüntüsünü siz değerli okurlarımızla üzülerek paylaşmıştık.

Yazının çıktığı gün İsmail Uğurlu isimli bir okurumuz teşekkür ederek “Abi bir haberle Konya'daki yetkili makamlar hareket geçti. Ellerine sağlık abi” derken, bugün şehrin yaşayan değerlerinden olan sevgili abim Süleyman Temizci Bey de şöyle diyordu;

“Bu durum sadece Cıvıloğlu Cami önünde değil Akçesme İlkokulu etrafı Mengüç Caddesinde, Saman Pazarı caddesinde, Hilton Sokağı ve Üçler caddesinde akşam dokuzdan sonra rezalet. Sanki burası gündüz vaktindeki mekanlar değil dahası beyaz kadın ticareti dışında beyazı, siyahı, patatesi, hapı hepsi mevcut. Bizim sokağa sapmışlardı. Esnaf bir kaçını tartaklayıp attı.  Kanayan bir yaraya parmak bastın kutluyorum” diyordu.

Yine Cıvıloğlu bölgesinde çok büyük bir iş yeri sahibi dahası marketler zincirinin sahibi olan bir abimiz yazının çıktığı akşam arıyor teşekkür ediyor ve bu duruma çözüm bulamamanın isyanını oynuyordu…

……….

Ve yazının çıktığı akşam Konya Polisi ahlak bürosu başta söz konusu olmak üzere bölgelerde bir takım operasyonlar yapıyorlar çok sayıda hayat kadınını tek tek alarak işlem başlatıyorlardı.

Bu vesile ile duyarlı insanlarımıza, büyüklerimize, okurlarımıza ve polisimize huzurlarınızda bir kez daha çok, çok, çok teşekkür ediyoruz.

İyi ki varsınız.

Cenab-ı Allah’ım sizleri başımızdan eksik etmesin.

Bu arada alçaklar dün bir kez daha yüreklerimizi yaktı. Hain saldırıda şehit olan canlara bir kez daha Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileriz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Tecrübe çok acımasız bir öğretmen önce sınavı yapıyor, dersi sonra öğretiyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

Piknikçilerimiz çevreyi rahatsız etmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

img_2238.jpgimg_2264-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR