9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatının İkinci Yılı

9. Cumhurbaşkanı Demirel'in Vefatının İkinci Yılı
Başbakan Yıldırım: - "Süleyman Demirel, demokratik mücadelesi ve meşru siyaset yolundaki ısrarı ile Türk siyasi hayatının en önemli isimlerinden biridir"

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, iki yıl önce vefat eden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, demokratik mücadelesi ve meşru siyaset yolundaki ısrarı ile Türk siyasi hayatının en önemli isimlerinden biri olduğunu bildirdi.

Başbakan Yıldırım, 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in vefatının ikinci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Süleyman Demirel'i rahmetle andığını belirten Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Süleyman Demirel, demokratik mücadelesi ve meşru siyaset yolundaki ısrarı ile Türk siyasi hayatının en önemli isimlerinden biridir. Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde ülkemizin kalkınmasına, değişim ve dönüşümüne yönelik büyük hizmetlerde bulunmuştur. Merhum Demirel, Türkiye'ye yeni ufuklar kazandırmak ve ülkemizi daha demokratik, daha modern bir yapıya kavuşturmak için üstlendiği sorumluluklarla hatırlanan önemli bir devlet adamımızdır. Vefatının 2. yıl dönümünde merhum Süleyman Demirel'i saygıyla yad ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.