Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

9 KİŞİYLE BU KADAR OLUYOR

9 KİŞİYLE BU KADAR OLUYOR

Maç öncesi herkes umutluydu. En azından bir beraberlik bekleniyordu lige kötü başlayan Galatasaray karşısında. Ama o kötü Galatasaray karşısına Konyaspor da kötü bir kadroyla çıkınca ve maça kötü başlayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu maalesef. Aylardır sağ bek oynayan Ömer Ali’yi de artık bir savunma oyuncusu olarak sayarsak kaleci hariç tam 6 defansif oyuncu vardı ilk 11’de. En ileride Bajic, en geride ise Kaya takımı eksik bırakınca yine farklı bir sonuç çıktı ortaya. Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye karşı tutan şans Galatasaray’a karşı bir türlü tutmuyor.

Holmen niye yok?

“Nokta transfer” Holmen’in olmayışı beni oldukça şaşırttı. 1 haftadır takımla antrenman yapan oyuncunun Volkan’ın yerine ilk 11’de olması gerekirdi. Fakat Kocaman pas odaklı futboldan vazgeçip savunmaya yöneldi.

Volkan Fındıklı’nın ilk yarıda Melo’dan top çalıp Ali Çamdalı’nı pozisyona sokması haricinde yaptığı tek bir olumlu hareket yok. Çok hantal bir oyuncu. Ön liberoda verimli olamıyor.

Vedat Bora kariyerinin en iyi maçını oynadı belki de. Çok çalışkandı. Takımın en iyisiydi oyundan çıkana kadar. Fakat bu devamlılığı sağlayacak bir oyuncu değil.

Bajic yine çok etkisizdi. Girdiği tek pozisyonu da değerlendiremedi. Konyaspor’un bu sezon attığı 3 gol de duran toptan. Bu hafta Rangelov’un dönecek olması ve Ömer Şişmanoğlu transferi gol sorununu da çözecektir.

Aykut Kocaman’ın maça savunma yapmak için çıktığı çok açık. Kendisi maçtan sonra skorun değil, sahadaki oyunun normal olduğunu söyledi ama böyle korkak oyuna göre skor da normal bence.  Traore ve Sissoko’nun bir an önce takıma monte edilmesi lazım. Hatta Arena’da rakip kim olursa olsun Holmen, Traore ve Sissoko’nun ilk 11’de olması lazım.

Nalçacılılar’ın eksikliği çok hissedildi

Öncelikle TFF’nin Akhisar Belediyespor maçında kuzey tribündekilere verdiği bloke cezasını şiddetle kınıyorum. Bu kadar saçma bir sebeple ceza verilemez. Her takım taraftarının her zaman yaptığı bir tezahürat yüzünden Konyaspor dün en önemli kozundan yoksun kaldı. Umarım bundan sonra böyle cezalar verilmez. Fakat Demirören’in olduğu yerde her şey olabilir.

Taraftar sabırlı olsun

Geçen sezon art arda 5-0 kaybedilen Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarından sonra taraftarlar sosyal medyadaki bazı sayfalarda birlik olmuş ve “Aykut Kocaman hemen istifa etmeli” demeye başlamışlardı. “Aynı taraftarlar” takım iyiye gidince Aykut Kocaman’a övgüler yağdırmış, Kocaman yeni sezonda da takımda kalacağını açıklayınca çok sevinmişlerdi.

Yine aynı taraftarlar, sezon başında yönetimin transfer yapmadığı dönemlerde tek güvendikleri kişinin Aykut Kocaman olduğunu, yönetime ve kadroya güvenmediklerini söylüyorlardı. Bu taraftarlar yine, yeni, yeniden Aykut hocayı gönderme uğraşındalar. Gerçek Konyaspor taraftarları üstüne alınmasın, bugün Aykut Hoca’nın gitmesini isteyenler yalnızca skor odaklı iyi gün taraftarıdır. Daha ligin ilk haftaları. Bu haftalar hazırlık dönemi olarak da değerlendirilebilir. Geçen sene takımı ligde tutan, hatta Avrupa kupasını son anda kaçıran bir teknik direktör Aykut Kocaman. Ona güvenin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR