9 milletvekili hakkındaki 14 fezleke savcılıkta

9 milletvekili hakkındaki 14 fezleke savcılıkta
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 9 milletvekili hakkındaki 14 fezleke, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı

ŞANLIURFA (AA) - Milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle hazırlanan fezlekeler, ilgili savcılıklara gönderiliyor.

TBMM'den gönderilen milletvekili dosyalarından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ait ikişer, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Yüksekdağ'a ait bir fezleke ile HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'a ait 3, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a ait 2, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'a ait birer fezleke, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Fezlekelerde Yüksekdağ'a "terör örgütüne destek", "terör örgütü propagandası yapma", Demirtaş'a "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ise "cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaret" suçlamaları yöneltiliyor.

HDP Milletvekilleri Aydoğan, Önder, Tan ve Öcalan, "terör örgütü propagandası", Sarıyıldız ise "terör örgütüne silah sağlamakla" suçlanıyor.

-Savcılıklardaki süreç


Başsavcılıklar, her fezlekeyle ilgili soruşturma başlatacak.

Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) hükümleri uyarınca yürütülecek.

Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam edecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.