90 DAKİKASI YOK

90 DAKİKASI YOK
Atiker Konyaspor’un anlaşmaya vardığı ve önümüzdeki günlerde imza için Konya’ya getireceği Moryke Fofana’nın son 2 sezon istatistiği soru işareti yarattı.

Fildişili oyuncunun Lorient’te 90 dakika oynadığı maç yok. Teknik direktör Aykut Kocaman’a bu noktada büyük iş düşüyor

Atiker Konyaspor, ara transfer döneminde ilk takviyeyi Lorient’ten Moryke Fofana’yı alarak gerçekleştirirken, transferden önce yöneticilerin “Bir süredir izlediğimiz oyuncu” dediği Fildişili futbolcunun, takımında fazla şans bulamaması dikkat çekti. 1,5 sezondur Lorient’te forma giyen Fofana, bu süre içinde yalnızca 13 maçta oynadı ve bunların hiçbirinde 90 dakika sahada kalamadı.

LILLESTRÖM’DE PARLADI, LORIENT’TE SÖNDÜ

2012 yılında ülkesinin EFYM takımından Norveç ekiplerinden Lilleström’e transfer olan Moryke Fofana, burada büyük bir çıkış yakaladı. 3 sene burada forma giyen Fofana, 85 maçta 18 gol ve 16 asistlik istatistiğe imza attı. Lilleström’deki performansının ardından geçtiğimiz sezonun başında Fransa Lig 1 takımlarından Lorient’e transfer olan Fildişili oyuncu, burada umduğunu bulamadı. Fransa’da büyük bir uyum sorunu yaşayan 25 yaşındaki sol kanat, ilk sezonunda ligde yalnızca 6 maçta toplam 119 dakika şans buldu ve skor üretemedi. Uyum sorunu bu sezon da devam eden Fofana, son sırada bulunan Lorient forması altında ligin ilk yarısında 7 karşılaşmada oynadı ve 1 asist yaptı. 1,5 sezonda çıktığı 13 maçta hiç 90 dakika şans bulamayan Fofana, yalnızca bu sezonki 4 müsabakaya ilk 11’de çıktı.

KONYASPOR TAKİPTEYDİ

Norveç’te gösterdiği performansla Konyaspor’un gündemine gelen Fofana, o dönem yüksek bonservisi nedeniyle transfer edilemeyince Lorient’in yolunu tutmuştu. Lileström’deki başarılı performansı Lorient’te sergileyemeyen Fildişili oyuncu, bonservisi düşünce Konyaspor tekrar devreye girdi ve futbolcuyu renklerine bağladı.

KOCAMAN’A BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Fofana’nın uyum sorunu yaşamaması ve tekrar eski günlerine geri dönmesi için teknik direktör Aykut Kocaman’a büyük iş düşüyor. Zira Kocaman’ın elinin değdiği oyuncular büyük çıkış yakalıyor. Bunun Konyaspor’daki en iyi örnekleri Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Jagos Vukovic, Skubic, Douglas, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner ve Riad Bajic. Aykut Kocaman’ın ilk geldiğinde fazla şans vermediği ve bir ara kadro dışı bıraktığı Vukovic, sonradan yükselişe geçerek takıma büyük katkı sağladı. Sırp stoper, başarılı savunmasının yanı sıra attığı gollerle de dikkat çekti. Ali Turan da Aykut Kocaman ile birlikte adeta ikinci baharını yaşıyor. Tecrübeli futbolcu, Vukovic ile birlikte savunmanın vazgeçilmezi oldu. Kaleci Serkan Kırıntılı ve kaptan Ali Çamdalı da, ilk 11’in değişmez isimleri oldu. Geçtiğimiz sezon takıma katılan bekler Skubic ve Douglas hem savunma hem de ofansif anlamda takıma büyük katkı sağlarken, Riad Bajic de bu sezon gösterdiği performansla büyük takımların radarına girdi. Yine Ömer Ali Şahiner de Kocaman’ın elinde çok iyi bir çıkış yakalayarak transferin gözde ismi haline geldi. (Emre Tanrıver)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.