Murat Dönmez

Murat Dönmez

90'da sevinmek...

90'da sevinmek...

Tarihin en başarılı sezonunu geçiren yeşil beyazlılar, ligin 2. yarısında da bu başarısını sürdürerek, herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

Önce kupada daha sonra da ligde karşılaştığı Kayserispor'u, hakeme rağmen 90. dakikada penaltı golüyle yenmeyi başaran Torku Konyaspor, puan durumunda orta gruptan sıyrılma adına önemli bir başarıya imza attı.

Kupada rakibini kendi evinde yenen yeşil beyazlılar, daha dirençli bir Kayserispor buldu bu kez..  Özellikle ilk yarı Kayserispor'un baskısı vardı. Ama hakemin ıskaladığı penaltı pozisyonu bir anda her şeyi altüst etti. Sahada 6 hakem görev yaparken, işleri 'görmek' olan bu kişilerin görememesi enteresandı. Zaten, Merkez Hakem Kurulu'nda da nasıl bir atama yapıldığı da merak konusu.

Akhisar Belediye maçında Manisa doğumlu İlker Meral’i görevlendiren MHK, bu kez de Manisa bölgesi hakemlerinden Koray Gençerler'i ataması açıkçası beni işkillendirdi. Kim ne derse desin,  bu konularda lobisi olmayan Konyaspor'un bir kazaya kurban gitmesinden korkuyorum.

Buz kesen havada iyi futbol beklemek gerçekten zordu.  Konyaspor maçta durumu idare etti. İlk yarı rakibini ceza sahasına kadar kabul ettirip, cılız pozisyonlarla kandırmayı başardı.  2. yarıda ise önce Ömer Ali ardından da Kibong ile net gol pozisyonları bulan Konyaspor ise uzatmalarda bulduğu penaltı golüyle 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. 90 dakika boyunca takımını destekleyen soğuk havaya rağmen, 10 bine yakın taraftarı da unutmamak gerek.

Hakem Koray Gençerler'e parantez açmak gerekiyor.  Konyaspor'un bu hakemle çıktığı maçlardaki istatistiği zaten çok parlak değil. Son maç dahil çıktığı 10 mücadele de sadece ve sadece 2 galibiyet alabilmiş Konyaspor. Nedense bu hakemin bir Konyaspor saplantısı var. Yönettiği son karşılaşmada da bu apaçık ortaya çıktı.  Her iki takım da yönetimden memnun kalmadı. Hakemler mutlaka hata yapacak. Ama görmesi gereken pozisyonları gör(e)memesi, futbolun bir erkek oyunu olduğunu unutup zırt-pırt düdük çalarak oyunu soğutması MHK'nın dikkatini çekmeli.

Son söz de Tolunay Kafkas'a..  Evet hakem hata yaptı. Hem de çok... Hem Konyaspor hem de Kayserispor lehine vermesi gereken birçok pozisyonu atladı. Aykut Kocaman da maç sonunda bunu söyledi. "Rakibimizin önemli bir frikik atışını vermedi" diye.  Ama Tolunay hoca ne yaptı. Konyaspor'da oynadığı dönemde yıldızı parladı. Bu kadar agresif olmasına gerek de yoktu. Açıkçası ben Tolunay'ı beğeniyorum daha başarılını olacağına da inanıyorum. Ekmek yediği, bugünkü konumunda olmasında önemli bir yer olan Konya'da bu kadar hırçın olmasına da gerek yoktu...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR