Konya'ya Milli Müjde!

Konya'ya Milli Müjde!
UEFA yetkililerinin şubat ayında yapacağı denetimlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmazsa 3 Eylül’deki Türkiye-Letonya ve 6 Eylül’deki Türkiye-Hollanda milli maçları Konya’da oynanacak

Konya’nın aylardır dört gözle beklediği milli müjde sonunda geldi. Eylül 2015’te oynanacak iki milli maçın Torku Arena’da oynanması büyük ölçüde kesinleşti.

İstanbul’da oynanan son milli maçlarda yaşanan tribün skandalları, milli oyuncuların ıslıklı protestolara maruz kalması ve hatta kaleci Volkan Demirel’in edilen küfürler nedeniyle stadyumu terk etmesi neticesinde milli takımın Anadolu’ya açılması gerektiği fikri benimsenmişti. Bu noktada 42 bin kişi seyirci kapasitesi ile ülkenin en modern ve yeni stadı olarak göz dolduran, taraftar kitlesi ile de gıpta ile bakılan Konya öne çıkmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de Konya’nın bu milli takım beklentisine kayıtsız kalamadı. Konyalı sporseverlerin bu yılki tribün katılımı ve sergilenen centilmenlik de milli maç ile ödüllendirildi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Eleme maçlarında mücadele eden millilerimizin eylül ayında oynayacağı çok kritik iki karşılaşma da Konya’ya verildi.

Edindiğimiz bilgiler çerçevesinde UEFA ve TFF yetkilileri şubat ayı içerisinde Konya’ya gelerek bir dizi incelemelerde bulunacak. Onay çıkması durumunda A Milli Futbol Takımımızın 3 Eylül’deki Letonya ve 6 Eylül’deki Hollanda maçları Konya’da oynanacak. (Spor Servisi-Pusula)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.