Aa Ferguson'dan Canlı Yayın Yapacak

Aa Ferguson'dan Canlı Yayın Yapacak
Dünyanın dört bir yanından sıcak gelişmeleri veren Anadolu Ajansı, ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde günlerdir süren olayları, polis koridoru noktasından, 21 Ağustos saat 06.00'dan dan itibaren canlı yayınlamaya başlayacak

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA), ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde bir siyahi gencin polis memuru tarafından öldürülmesi başlayan ve dozu her geçen gün artan olayları, bölgeden yapacağı canlı yayınla abonelerine ulaştıracak. 

ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi gencin, polis memurutarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesiyle başlayan olayları  fotoğraf ve video desteğiyle haberleştiren Anadolu Ajansı (AA), 21 Ağustos günü Türkiye saati ile 06.00'dan itibaren, bölgedeki sıcak gelişmeleri canlı yayınla abonelerine ulaştıracak.

Ferguson'da olayların merkezindeki polis koridonundan yapılacak naklen yayın, AA Global TV üzerinden sisteme abone olan TV kanallarının haber merkezlerine ulaştırılacak. Gelişmeler, www.aa.com.tr  adresinden verilen linkten de canlı olarak yayınlanacak.

Türkiye saati ile 21 Ağustos günü 06.00'da başlayacak canlı yayınları AA aboneleri, kendi ekranlarına doğrudan aktarabilecek.

-AA muhabirine darp ve gözaltı 

St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Şaşmaz polis tarafından önce ölümle tehdit edildi.

Polisler kısa süre sonra, haber takibinde ısrar eden Şaşmaz'ın üzerine çullanarak, yere yatırdı. Yüzüne ve sırtına bastırılan Şaşmaz'a plastik kelepçe takıldı. Şaşmaz, 5 saat hücrede tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

-Ferguson'da olaylar durmuyor 

St. Louis kentinin Ferguson semtinde 18 yaşındaki siyahi genç Brown'ın, polis memuru Darren Wilson tarafından defalarca vurulduktan sonra ölmesi, ırk ayrımcılığı iddialarını beraberinde getirdi ve gerilimi yükseltti.

Açığa alınan polis memuru Wilson'ın tutuklanmaması hatta kendisine yönelik hiçbir suçlama yapılmaması günlerdir gösteri yapan eylemcilerin kızgınlığını artırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.