Aa Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi Sonuçlandı

Aa Finans Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi Sonuçlandı
Ankete göre, ekonomistler ağustos ayında 3,2 milyar dolar cari işlemler açığı bekliyor

AA Finans "Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, ağustos ayında cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 3,2 milyar dolar oldu.

AA Finans'ın TCMB tarafından 15 Ekim Çarşamba günü açıklanacak 2014 Ağustos ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin beklenti anketi 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Anket göre, ekonomistlerin ağustos ayında cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 3,2 milyar dolar oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında ağustos ayı cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 3,7 milyar dolar, en düşük beklenti ise 2,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ekonomistlerin 2014 yıl sonu cari işlemler açığı beklentileri ortalaması 46,8 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Yıl sonu cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 50,1 milyar dolar ve en düşük beklenti 43 milyar dolar oldu. Önceki anket döneminde ekonomistlerin yılsonu cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 47,8 milyar dolar düzeyindeydi.

Ekonomistlerin ağustos ayı cari açık beklentilerinin ortalamasına (3,2 milyar dolar) göre temmuz ayında 48,5 milyar dolar olan yıllıklandırılmış cari işlemler açığının 49,3 milyar dolara yükseleceği hesaplandı.

Temmuz ayında cari işlemler açığı 2,6 milyar dolar ve yıllıklandırılmış bazda cari işlemler açığı 48,5 milyar dolar düzeyinde olmuştu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.