AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı
AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, Aralık 2015 döneminde sanayi üretim endeksinde yüzde 3,92 artış bekliyor

İSTANBUL (AA) - AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, geçen yılın aralık ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin yıllık yüzde 3,92 artmasını öngörüyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 8 Şubat Pazartesi günü açıklanacak Aralık 2015 dönemi sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketi 11 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre ekonomistler, aralıkta arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2014'ün aynı ayına göre yüzde 3,92 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin söz konusu ay için sanayi üretimi endeksi beklentileri yüzde 1,30 ve yüzde 6 aralığında yer aldı.

Öte yandan ankete katılan ekonomistlerin 8'i takvim etkisinden arındırılmış, 5'i de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksine ilişkin beklentisini bildirdi.

Buna göre ekonomistler, Aralık 2015 dönemine ilişkin takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 3,97, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinde ise aylık bazda yüzde 1,29 artacağını tahmin ediyor.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, Kasım 2015'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artmıştı.

Geçen yılın kasım ayında, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinde 2014'ün aynı ayına göre yüzde 3,5'lik, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde ise bir önceki aya kıyasla yüzde 0,9'lük artış kaydedilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.