AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı
AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin şubat ayında sanayi üretim endeksi beklentilerinin ortalaması yüzde 6,8 oldu

İSTANBUL (AA) - AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne göre, şubat ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,8 artması öngörülüyor.
AA Finans'ın, TÜİK tarafından cuma günü açıklanacak şubat ayı sanayi üretim endeksi verilerine ilişkin beklenti anketi, 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.
Ankete katılan ekonomistlerin 6'sı takvim etkisinden arındırılmış, 4'ü de mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksine ilişkin beklentisini bildirdi.
Ekonomistlerin beklentilerinin ortalamasına göre, şubat ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin 2015'in aynı ayına kıyasla yüzde 6,8 yükselmesi bekleniyor. Ekonomistlerin söz konusu ay için sanayi üretimi endeksi beklentileri, yüzde 2,6 - 9,3 aralığında yer aldı.
Şubat dönemine ilişkin takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 5,1, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 1,1 artacağı tahmin ediliyor.
Arındırılmamış sanayi üretim endeksi, ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 yükselmişti. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya göre yüzde 1 artmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.