Aa Harabeye Dönen Halep'i Havadan Görüntüledi

Aa Harabeye Dönen Halep'i Havadan Görüntüledi
Suriye'nin kuzeyinde 4 yıldır Beşşar Esed rejimi, son 1 yıldır da Rusya'nın şiddetli saldırılarına hedef olan Halep'teki tahribat, havadan görüntülendi

HALEP (AA) - Suriye'nin kuzeyinde 4 yıldır Beşşar Esed rejimi, son 1 yıldır da Rusya'nın şiddetli saldırılarına hedef olan Halep'teki tahribat, havadan görüntülendi.

Anadolu Ajansı ekiplerinin insansız hava aracı (İHA) ile çektiği görüntüler, Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'e girdiği 22 Temmuz 2012'den bu yana ağır saldırı altında olan kentin Tarık el-Bab semtindeki yıkımı gözler önüne serdi.

Görüntülerde, bazı bölgeleri tamamen harabeye dönmüş Tarık el-Bab semtinde tüm saldırılara rağmen evlerini terk etmeyen insanlar da bulunuyor.


Rejim saldırılarında yıkılmış evlerin enkazında oynayan çocukların bulunduğu, sokaklarda araçların, bisikletli çocukların da yer aldığı görüntülerden semtte bombardımanlardan etkilenmeyen tek bir bina bile kalmadığı anlaşılıyor.

İHA ile çekilen görüntüde, harabeye dönmüş bir evin yıkılmayan duvarındaki "Sonsuza kadar özgürlük. 11 Mart 2015'' yazısı dikkat çekiyor.



Bölge sakinlerinden Adnan Rifai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin Tarik El Bab semtine çeşitli silahlarla saldırdığını belirtti. Saldırılar nedeniyle bölgenin harabeye döndüğünü ifade eden Rifai, "Rejimin tüm bombardımana rağmen evleri terk etmeyenler de var bu bölgede'' dedi.



Son dönemlerde Esed rejimi ve müttefikleri Halep'e ''nüfuz edici'' bombalarla saldırıyor. Saldırıya maruz kalan bölgelerde 5-7 metre derinliğinde çukurlar oluşuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.