AA ile Vietnam Haber Ajansı işbirliğini güçlendirdi

AA ile Vietnam Haber Ajansı işbirliğini güçlendirdi
Anadolu Ajansı (AA) ile Vietnam Haber Ajansı (VNA) arasındaki işbirliği anlaşması yenilenerek işbirliği alanları genişletildi

Anadolu Ajansı (AA) ile Vietnam Haber Ajansı (VNA) arasındaki işbirliği anlaşması yenilenerek işbirliği alanları genişletildi.

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de imzalanan anlaşma ile iki ajans arasında 2007'de imzalanan anlaşma güçlendirildi. Yeni anlaşmaya göre taraflar İngilizce haberlerin yanı sıra görüntü ve fotoğraf alanlarında da değişim yapacaklar.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ile mevkidaşı Le Duy Truyen imza attığı anlaşmanın imza töreninde Türkiye'nin Hanoi Büyükelçisi Akif Ayhan ve Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat da hazır bulundu.

Özkaya, tören sırasında yaptığı konuşmada, anlaşmanın AA ve VNA'nın daha hızlı ve güvenilir habere ulaşmasına, iki ülke halkının birbirini daha yakından tanımasına imkan sunacağını ifade etti.

-"AA Vietnam'la ilgili haberleri 11 dilde dünyaya sunabilecek"


Anlaşma ile AA'nın küresel haber ağında özellikle de Asya Pasifik haberleri ağında önemli bir ortak kazandığını dile getiren Özkaya, AA'nın Vietnam'la ilgili haberleri 11 dilde dünyaya sunabileceğini belirtti.

"Bu anlaşma gerçek anlamda iki ülke ilişkilerine katkıda bulunacak" diyen Özkaya, anlaşmanın sonuçlarının kısa zaman içinde kültür, ekonomi ve turizm alanlarında görülmeye başlanacağını dile getirdi.

VNA Genel Müdür Yardımcısı Truyen de anlaşmanın her iki ajansın haber çeşitliliğini artıracağını, bölgesel ve uluslararası konularda daha tarafsız haber yapmasına olanak sunacağını söyledi.

AA'nın Pasifik bölgesindeki haber ağı ve bölgesel işbirliğini güçlendirme çalışmaları çerçevesinde önceki gün de Taipei'de Tayvan Merkez Haber Ajansı (CNA) ile AA arasında mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.