"Aa Istanbul Photo Awards 2017" Sergisine Bm'de Büyük İlgi

"Aa Istanbul Photo Awards 2017" Sergisine Bm'de Büyük İlgi
New York Times Fotomuhabiri Estrin: - "Serginin büyüklüğü ve kalitesinden çok etkilendim. Istanbul Photo Awards gerçekten birinci sınıf uluslararası bir yarışma"- ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Gani: - "Amerika'da yaşayan Türkler olarak AA'nın açtığı sergi

BİRLEMİŞ MİLLETLER (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde açtığı "Istanbul Photo Awards 2017" sergisini gezen New York Times fotomuhabiri James Estrin, "Serginin büyüklüğü ve kalitesinden çok etkilendim. Istanbul Photo Awards gerçekten birinci sınıf uluslararası bir yarışma." dedi.

AA tarafından düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması "Istanbul Photo Awards 2017"nin ödüllü fotoğrafları, New York'ta BM Genel Merkezi'nde sergileniyor.

Sergiyi gezen New York Times Fotomuhabiri Estrin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide spordan habere ve doğaya birçok kategoride fotoğrafın yer aldığını, kendisini en çok etkileyen şeyin ise fotoğrafların anlattığı hikayeler olduğunu söyledi.

- "Birinci sınıf uluslararası bir yarışma"

Sergide en çok yarışmada "Yılın Fotoğrafı" ödülünü kazanan Fransız foto muhabiri Frederic Lafargue'nin Paris Match için Irak'ta çektiği "DEAŞ'tan Kaçış" fotoğrafını beğendiğini ifade eden Estrin, "Çok güzel bir kare. Kan ve savaş göstermeden savaşın insanları nasıl etkilediğini anlatıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Estrin, "Serginin büyüklüğü ve kalitesinden çok etkilendim. Istanbul Photo Awards gerçekten birinci sınıf uluslararası bir yarışma." dedi.

AK Parti Kuzey Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Levent Ali Yıldız, AA'nın geleneksel olarak düzenlediği Istanbul Photo Awards'un BM gibi dünyanın en önemli kurumlarının birinin merkezinde sergileniyor olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Önemli ve kuvvetli bir jürinin ödüllendirdiği fotoğrafları görme imkanı yakaladıklarını ve sergiyi çok beğendiğini belirten Yıldız, AA'yı tebrik etti.

Sergiyi gezen mimar Fatih Ergün, AA'nın dünya çapında bir etkinlik düzenlemesinin ve BM'de sergi açmasının Türkiye adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Psikolog Aslı Ergün ise fotoğrafların çok etkileyici olduğunu sergiyi keyifle gezdiklerini anlattı.

- "AA farkındalık yaratıyor"

ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Haluk Gani ise "Amerika'da yaşayan Türkler olarak AA'nın açtığı serginin gurur verici olduğunu düşünüyoruz ve bu önemli fotoğraflarla AA, farkındalık yaratıyor." dedi.

Hem DEAŞ'tan kaçanları hem de 15 Temmuz'da yazılan demokrasi destanını anlatan çok güzel fotoğraflar olduğunu ifade eden Gani, bu tür çalışmaların böyle önemli yerlerde önümüzdeki yıllarda da sergilenmesi temennisinde bulundu.

- Dünyanın dört bir yanından etkileyici kareler

Yarışmada, "Yılın Fotoğrafı" ödülünü, Fransız foto muhabiri Frederic Lafargue'nin Paris Match için Irak'ta çektiği "DEAŞ'tan Kaçış" fotoğrafı kazanmıştı.

Aris Messinis, AFP için çektiği "Akdeniz'de Ölüm" başlıklı serisiyle "Seri Haber" kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olurken, Adam Pretty, Getty Images için çektiği "Yüzeyin Altında" başlıklı fotoğrafıyla "Tekil Spor" dalında, Patrick Smith de Getty Images için çektiği seriyle "Seri Spor" alanında birinciliğe layık görülmüştü.

Mary Gelman, kadın mağdurlar konulu serisiyle "Seri Portre" kategorisinde birincilik almış, jüri "Tekil Portre" kategorisinde ödüle layık eser bulamamıştı.

Kemal Jufri, "Öksüz Orangutanları Beslemek" başlıklı fotoğrafıyla "Seri Doğa & Çevre" kategorisinde birinci olmuştu. Johnny Miller ise Millefoto için çektiği "Papwa Sewgolum Golf Sahası" başlıklı serisiyle "Tekil Doğa & Çevre" kategorisinde birincilik almıştı.

Jüri, Gazze'de yaşayan serbest foto muhabiri Hosam Salem'i "Gazze'de Sokak Antrenmanı" başlıklı fotoğrafıyla "Genç Foto Muhabiri Ödülü"ne değer bulmuştu.

Haber, spor, portre, doğa ve çevre fotoğrafı dallarında tekil ve seri fotoğrafların değerlendirilerek ilk üçe giren eserlerin belirlendiği yarışmaya, yaklaşık 25 bin fotoğraf başvurusu olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.