Aa, 'Visa Pour L'ımage' Festivalinde '15 Temmuz'u Anlatacak

Aa, 'Visa Pour L'ımage' Festivalinde '15 Temmuz'u Anlatacak
Anadolu Ajansı, daha önce iki kez katıldığı dünyanın en önemli haber fotoğrafı festivallerinden “Visa Pour L’Image”a bu yıl da katılıyor

ANKARA (AA) - Dünyanın önde gelen foto muhabirleri ile gazeteler, haber ajansları ve dergilerin fotoğraf editörlerinin yer aldığı “Visa Pour L’Image” festivalinin bu yıl 28’incisi düzenleniyor. Festivale Anadolu Ajansı (AA) da katılıyor.

Fransa'nın Perpignan kentinde 27 Ağustos-11 Eylül arasında düzenlenen festivalin 29 Ağustos-4 Eylül arasını kapsayan haftası profesyoneller için organize ediliyor.

Her yıl yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiği festivale AA adına bu yıl AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ile AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul iştirak ediyor.

-AA, 15 Temmuz'u anlatan görselleri sunuyor


15 Temmuz darbe girişimi gecesi AA foto muhabirlerinin çektiği etkileyici fotoğraflarla hazırlanan Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi kitabı, festival katılımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Ayrıca hazırlanan bir video Anadolu Ajansı standında izlenebiliyor.

Festivalin profesyoneller için düzenlenen ilk haftasında, 2016 yılında dünyanın dört bir tarafındaki AA foto muhabirlerinin çektiği haber fotoğrafları, "anadoluimages.com" fotoğraf portalı ve uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards ziyaretçilere tanıtılıyor.

Haber, belgesel, spor gibi alanlarda uluslararası en önemli foto muhabirlerinin çalışmaları festival süresince Perpignan kentinin tarihi ve prestijli mekanlarında sergileniyor. Bunun yanı sıra yine festivalde binlerce kişinin katıldığı gösteri gecelerinde son bir yıla damgasını vuran foto muhabirlerinin röportajları gösteriliyor.

“Visa Pour L’Image” festivali hakkında bilgi veren AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, “Anadolu Ajansı, uluslararası haber fotoğrafı sektörünün en önemli oyuncularından biri oldu. Haber fotoğrafı sektörünün profesyonelleri Anadolu Ajansı'na her yıl artan bir ilgi gösteriyor." dedi. Sel, 15 Temmuz darbe girişiminde AA foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan video gösterimiyle ve Dakika Dakika FETÖ’nün Darbe Girişimi kitabının İngilizcesi ile Türkiye’de yaşananları festival ziyaretçilerine tüm çıplaklığıyla göstermek istediklerini de dile getirdi.

AA’nın festivale katılımının, uluslararası mesleki etkileşim açısından da son derece önemli olduğunu dile getiren Sel, “AA, bu yıl üçüncü kez katıldığı bu festival sayesinde dünyanın dört bir köşesindeki foto muhabirleriyle uluslararası çalışma alanını genişletiyor. Dünyanın en prestijli gazeteleri, dergileri ve internet siteleri AA’nın fotoğraflarını kullanıyor, 'Anadolu Agency' imzası haber fotoğrafçılığında uluslararası bir marka haline geldi.” diye konuştu.

Bu yıl 28’incisi yapılan festivalde haber fotoğrafçılığının sorunları, ekonomisi, gelişimi ile yeni teknolojilerin etkilerinin tartışıldığı oturum ve toplantılar da düzenlenecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.