Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

Aaa, çok ayıp!

Aaa, çok ayıp!

Aslında Beşiktaş-Trabzonspor maçından sonra başladı her şey. Stadı ilk dolduran taraftar Beşiktaş olunca Konyaspor taraftarı kendini ister istemez sorguladı, "Bizim stadımızı biz niye dolduramıyoruz?" diye. Günlerce süren Passolig bilet kuyrukları, taraftarın yaptığı özel hazırlıklar, Nalçacılılar tribün lideri İbrahim Apalı'nın cezasının sona ermesi ve 37 bin taraftar ile bu sezonki taraftar rekorunun kırılması... Maç başlayana kadar her şey güzeldi Konyaspor adına. Beşiktaş - Trabzonspor maçını taraftarların arasında izleyen biri olarak Galatasaray'ın bu taraftar önünde kazanmasını mucize olarak görüyordum maçtan önce. Fakat bireysel hatalardan gelen 2 gol ve ilk yarının 3 - 0 sona ermesi hem o müthiş tribünleri susturdu, hem de takımı demoralize etti. Sezon boyunca bir maçta hiç 2 golden fazla atamayan Galatasaray karşısında devreye 3 - 0 geride girmek inanılır gibi değil. Belli ki ilk defa bu kadar taraftar karşısında oynayan oyuncular heyecan yaptı. Ömer Ali'nin bu denli etkisizliğine, Selim Ay'ın hatalarına, Tolga'nın isabetsiz ortalarına ve Uğur İnceman'ın saçma şutlarına başka bir açıklama yapamam.

İkinci yarı Djalma'nın girmesi ve Hasan Kabze'nin ileri uca geçmesiyle hücum hattı hareketlendi. Djalma'nın pasında Hasan Kabze golü atsaydı oyun daha da hareketlenirdi ve en azından böyle bir fark oluşmazdı. Torku Arena'daki 6 maçta yalnızca 1 gol yiyen Konyaspor'un sadece Galatasaray'dan 5 gol yemesi, bu sezon 5 kez 4 gol yiyen Galatasaray'a 1 gol bile atamamak resmen ayıptır. Stadı dolduran 37 bin taraftara böyle bir futbol izletmek, daha doğrusu futbol izletmemek çok daha ayıptır.

DJALMA'DAN CAYMAYACAKSIN!

Aykut Kocaman'ın Rangelov ısrarını anlamış değilim. Rangelov'u beğendiğini söylüyor, bunu da anlamış değilim. Rangelov kim? Takıma ne katkısı var? Toplu oyunda nerede topsuz oyunda nerede? Maçtan sonra kendisine Rangelov'dan neden vazgeçmediği sorulunca kazanan kadroyu bozmak istemediğini ve Rangelov'u beğendiğini söyledi. Yahu Konyaspor, Gaziantepspor maçı haricinde hangi maçı iyi oynayarak kazandı? Penaltı ve kornerden 2 gol atmaktan başka Rangelov ne yaptı? 'Türkiye'de teknik adamlar taraftarın ve basının skora göre hareket ettiğini söylerler hep. Kazanan kadroyu bozmak istemediğini söyleyen Aykut Kocaman da skora göre hareket ediyor o zaman.' Rangelov - Djalma değişikliğinden sonra Konyaspor pozisyon bulmaya başladı. Bu takımda Hleb'den vazgeçilir, Djalma'dan vazgeçilmez. Djalma'dan caymayacaksın arkadaş!

BU KADAR KONYA MİLLİYETÇİLİĞİ FAZLA

Konyaspor'u bırakıp biraz da Torku Arena'da oynanması büyük ihtimal olan Beşiktaş - Galatasaray derbisine değinmek istiyorum. Daha doğrusu bu derbinin burada oynanmasını istemeyenlere birkaç sözüm olacak.

Galatasaray maçında stada 37 bin taraftar geldiyse bu Beşiktaş - Trabzonspor maçına gelen 32 bin taraftar sayesindedir. Stadın ilk maçında sadece 16 bin Konyaspor taraftarı vardı. Beşiktaş Konya'ya geldiğinde esnaf 1 aylık kazancını 1 günde kazandı. Şehre büyük bir maddi getirisi oldu. Beşiktaş - Galatasaray derbisinde bu getiri çok daha fazla olacaktır. Birkaç haddini bilmez Beşiktaş taraftarının yaptığı koltuk kırma ve bilet gişesine "çArşı" yazma eylemi yüzünden şehre çok büyük katkısı olacak bir maçın burada oynanmasını istememek olmaz. "Konya'nın stadında sadece Konyaspor ev sahibi olur, bize ne Beşiktaş'ın stadı yoksa" diyorlar. Bu kadar milliyetçilik fazla. Bunu söyleyenler hayatlarında kaç kere kendi şehirlerinde derbi izlediler merak ediyorum. Beşiktaş - Galatasaray derbisinin burada oynanmasını istemeyenler, ister taraftar olsun ister basın mensubu, o maça gelmesin ve Torku Konyaspor ile Anadolu Selçukspor'un birbirlerine rakip olmasını beklesin. Onların izleyecekleri en büyük derbi odur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR