Aa'dan Çalışanlarına "İha-1 Ticari Pilotaj" Eğitimi

Aa'dan Çalışanlarına "İha-1 Ticari Pilotaj" Eğitimi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi UZAYTEM tarafından verilen 56 saatlik eğitimde, çalışanlara İHA kullanımı öğretildi

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) görsel haberlerdeki gücünü yaptığı yatırımlar ve çalışanlarına verdiği hizmet içi eğitimlerle daha da güçlendiriyor. Bu kapsamda kuruma alınan insansız hava araçlarını (İHA) kullanacak çalışanlara eğitim verildi.

AA Haber Akademisi Kalite Yönetim Temsilciliğince, Görsel Haberler Editörlüğü, Fotoğraf Editörlüğü, Yurt Haberleri Editörlüğü ile Teknik Destek Müdürlüğünde görevli 73 çalışana "İHA-1 Ticari Pilotaj" eğitimi verildi.

Eğitimler, AA Genel Müdürlüğünde, yetkili İHA kuruluşlarından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZAYTEM) tarafından, 16-19 Mayıs ve 22-25 Mayıs'ta tarihlerinde verildi.

Katılımcılara, 28 saat teorik, 28 saat de pratik olmak üzere 56 saatlik eğitimle İHA kullanımı öğretildi. Teorik eğitimlerde "cihazların tanıtımı", "İHA'ların kullanımında yasal mevzuatlar" ve "sabit kanallı model uçakların simülasyon uygulaması" gibi dersler yer aldı, pratik eğitim ise Vecihi Hürkuş Hobi ve Havacılık Parkı'nda "Drone'la uçuş uygulaması" ile yapıldı.

AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş, eğitimlere ilişkin yaptığı açıklamada, AA'nın görsel haberlerdeki başarılarına değinerek ajans bünyesinde alınan İHA'larla bu konuda "gücüne güç" kattığını ifade etti.

Bu kapsamda İHA'ları kullanacak çalışanların eğitimi tamamlayarak sertifika sahibi olması gerektiğini dile getiren Çetinkuş, "AA, bundan sonra yasal mevzuatlar çerçevesinde, gerektiğinde olayları İHA'larla gökyüzünden de görüntüleyebilecek." diye konuştu.

Eğitime katılan AA çalışanlarına, yasal olarak 25 kilogram ağırlığına kadar tüm İHA'ları kullanmalarına imkan sağlayacak, "İHA-1 Ticari Pilotaj Sertifikası" verilecek.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.