AA'ya İzmir'de iki ödül

AA'ya İzmir'de iki ödül
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen geleneksel "Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması"nda dereceye girenlerin ödülleri verildi- Fotoğraf dalında AA foto muhabiri Cem Öksüz, "Çeşme'de kaçakları taşıyan bot battı" fotoğrafıyla, teşv

İZMİR (AA) - İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından düzenlenen geleneksel "Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması"nda dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Cem Öksüz, "Çeşme'de kaçakları taşıyan bot battı" fotoğrafıyla, teşvik yarışması görüntü dalında ise AA kameramanı Fatih Doğan, "Sığınmacıların zorlu umuda yolculuğu" görüntüsüyle birincilik ödülünü kazandı.

Basın Müzesi'nde düzenlenen törenin açılışında konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, Hasan Tahsin'in attığı ilk kurşunun, kurtuluş ve özgürlük için atılan kurşun olduğunu, "bugün gazetecilere atılan kurşunların ise kurtuluşa ve özgürlüğe atılan kurşunlar" olduğunu savundu.

Dikmen, "yayın yasaklarına ve otosansüre rağmen yine de cesur ve yürekli gazetecilerin bilgiyi ve haberi halka ulaştırmaya çalıştıklarını" öne sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Hasan Tahsin'in ülkenin bağımsızlığı için 31 yaşında canını hiç düşünmeden feda eden bir gazeteci olduğunu hatırlattı. Kocaoğlu, "O tarihten bugüne gazeteciler, aydınlar bu ülkede bazen kurşunlandı, bazen hapislerde çürüdü, bazen yurtdışına gitmeye mecbur edildi. Yine yoğun şekilde böyle bir süreçten geçiyoruz. Birbirimize sımsıkı sarılarak ülkemizin üzerindeki bu kara bulutları yine kendi gücümüzle kovup aydınlığa taşıyacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlerin ödülleri verildi. Başkanlığını Levent Bimen'in, raportörlüğünü Kenan Çimen'in yaptığı ve Pınar Türenç, Oğuz Tongsir, Ümit Atabek, Burak Doğu, Hatice Bülbül, Emin Varol, Reşit Çağlayangil, Sedat Yılmaz ve Murat Attila’nın yer aldığı jüri, 19 dalda 21 gazeteciye ödül verdi.

AA foto muhabiri Cem Öksüz, "Çeşme'de kaçakları taşıyan bot battı" fotoğrafıyla fotoğraf dalında, AA kameramanı Orhan Fatih Doğan da teşvik yarışması TV haber görüntü dalında "Sığınmacıların zorlu umuda yolculuğu" görüntüsüyle birinci seçildi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından, Silivri Cezaevi'nde "umut nöbeti"ni başlatan Basın Konseyi adına başkan Pınar Türenç ise ilk nöbeti tutan Mete Akyol ve nöbeti sürdürenler "2015 yılı Onur Ödülü"ne değer bulundu.

- Yarışmada ödül kazananlar şöyle:

Fotoğraf: Cem Öksüz (Anadolu Ajansı)

Haber: Neşet Dişkaya (Habertürk)

Güncel yazılar: Gönül Soyoğul (Ege'de son söz)

Araştırma-inceleme: Serdar Öztürk (Dokuz Eylül)

Röportaj: Tamer Sanverir (Posta)

Spor fotoğrafı: Şerafettin Çıracı (Yeni Asır)

Sayfa düzeni: Tülay Yıldız (Milliyet)

TV program: Gülçin Ayçe (Habertürk TV)

Radyo haber program: Dorukhan Yılmaz-Leyla Özgür (TRT Radyo 3)

Karikatür: Zafer Güven (Dokuz Eylül)

- İGC Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Teşvik Yarışması

TV haber görüntü: Orhan Fatih Doğan (Anadolu Ajansı)

Haber: Onur Tungut (Sabah)

Röportaj: Melis Apaydın İde (Habertürk)

Spor fotoğrafı: Kahraman Durak (Yeni Asır)

Sayfa düzeni: Mehmet Demirtaş (Milliyet)

TV haber: Tayfun Delice (Ege TV)

TV program: Özkan Özcan (Ege TV)

Radyo Haber Program: Esra İlkkurşun-Deniz Dökmeci (TRT Radyo 1)

Karikatür: Mustafa Yılmaz (İlk Ses)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.