İmamoğlu ve Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef alıp kendi seçmenlerini kandırdı!

İmamoğlu ve Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef alıp kendi seçmenlerini kandırdı!
Oylar sayılırken Anadolu Ajansı'nı hedef alıp seçimi kazandıkları ilan eden İmamoğlu ve Yavaş'ın, kendi seçmenlerini de kandırarak yapmak istedikleri algı operasyonu sonuçların açıklanmasıyla ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile 14 Mayıs Seçim sonuçları açıklanırken büyük bir algı operasyonuna girişti.

Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken, İmamoğlu ve Yavaş yüzde 3-4 oranında önde olduklarını iddia etti.

"13. CUMHURBAŞKANIMIZ KILIÇAROĞLU" DEDİ GERİ ADIM ATTI

İmamoğlu, "13. Cumhurbaşkanımız" ifadelerini kullandı. Saatler ilerledikçe Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu ortaya çıkınca İmamoğlu yaptığı yeni açıklamada, kendisine yöneltilen eleştirilere "İnancım gereği Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı ilan ettim" ifadeleriyle yanıt verdi.

YAVAŞ, İLK TURDA BİTİRECEKLERİNİ İDDİA ETTİ

Mansur Yavaş ise sandıkların yüzde 25,87’nin açıldığını belirterek “Büyük kentlerden gelen sonuçlarla büyük ihtimalle birinci turda biteceğini düşünüyorum” diye konuştu.

AKŞENER’DEN ‘KAZANIYORUZ’ MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, 23.00’te "kazanıyoruz" mesajını paylaştı. Twitter’dan yaptığı açıklamada Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Yine ve yeniden algı çalışmalarından beslenen bir seçim gecesindeyiz...Ama yemezler, çünkü biz bu filmi daha önce çok izledik. Milletimizin verdiği her bir oyun sonuna kadar peşindeyiz! Sabaha kadar buradayız! Merak etmeyin; güneş yerinde her şey yolunda! KAZANIYORUZ! "

fwguixfx0aso7ug.jpeg

ANADOLU AJANSI'NI HEDEF ALDILAR

İmamoğlu ve Yavaş, basın açıklamasında Anadolu Ajansı'nı hedef alarak "AA'ya bakmayın, aldatılıyorsunuz. Vatandaşlarımızın itibar etmemelerini temenni ediyoruz. Anadolu Ajansı'na toplama çıkarmayı öğreteceğiz" ifadelerini kullandı.

AA'NIN VERİLERİ BİRE BİR ÖRTÜŞTÜ

Anadolu Ajansı'nın seçim verileriyle YSK Başkanı Ahmet Yener'in açıkladığı veriler neredeyse tamamıyla örtüştü. Öte yandan AA'nın verilerini karalayan Muhalefet cephesinin ine AA'nın verileriyle yüzde 5 dolayında oy alan Sinan Oğan'ı arayarak tebrik etmeleri, çelişkilerini ortaya koydu.

ÇELİK ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

Daha ilk sonuçlar açıklanır açıklanmaz Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı ilan eden İmamoğlu ve Yavaş’a özür dileme çağrısında bulunan AK Parti'li Ömer Çelik, şu ifadelerde bulundu: “Sayın Kılıçdaroğlu adına konuşan İmamoğlu ve Yavaş Kılıçdaroğlu için 13. cumhurbaşkanı hitabında bulundu. Daha seçim sonuçları belli olmadan bu cümleyi 5-6 defa kurdular. Bu cümle sürçü lisan değil kasıtlı yapıldı. Aslında yapılması gereken siyasi nezaket icabı henüz milletin idaresi tecelli etmemişken oylar sayılıyorken saygı çerçevesinde özür dilemeleri gerekirdi. Türk siyasi tarihinin hayatına çok büyük yanlış olarak geçmiştir. Cumhurbaşkanımız açık ara önde görülüyor. Buna rağmen biz seçim sonucu şudur diyerek bir açıklama yapmıyoruz. Milli idareye saygılıyız. Bu çerçevede, sürece saygı gösteren sonuca da saygı gösterir. CHP tarafından sürece saygı gösterilmedi ve özür dilenmediğini görüyoruz. Seçmen iradesine saygısızlıktır. Onlara göre AA'nın verileri yanlış. bunu bir siyasetçi çıkıp söyleyebilir. Kurum açıklamayı yapar. Sonuç tecelli edecek. Hepimiz onu saygıyla karşılayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.