AB Bakanı Bozkır:

AB Bakanı Bozkır:
"Tek bir hain kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. O zaman Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerinin kanının yerde kalmadığını da göstermiş olacaktır"

İSTANBUL (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Tek bir hain kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. O zaman Türkiye Cumhuriyeti, şehitlerinin kanının yerde kalmadığını da göstermiş olacaktır" dedi.

AK Parti Fatih İlçe Teşkilatının düzenlediği fidan dikim törenine katılan Bozkır, 572 şehit anısına 2 bin çam fidanının toprakla buluştuğunu belirterek, bu şekilde anılarının yad edildiğini söyledi.

Bozkır, Türkiye'nin vatan haline gelmesinde can veren şehitlere olan borcun hiçbir şekilde ödenemeyeceğini belirterek, "Burada aileleriyle birlikte bu görevi ifa ettik ve dualar okuduk. Bu güzel ortamda biraz olsun onların anılarını yaşatmaya çalıştık. Türkiye Cumhuriyeti bekasını ve geleceğini şehitlerinin canları ve kanları üzerine devam ettirmiştir. 37 ülkede şehitliği olan tek ülke Türkiye'dir. Bu önemli bir haslettir." diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bozkır, gazilere de acil şifa temennisinde bulundu. Bozkır, terör belasında sona gelindiğine vurgu yaparak, "Tek bir hain kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecektir. O zaman Türkiye Cumhuriyeti şehitlerinin kanının yerde kalmadığını da göstermiş olacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ ve programa katılan şehit aileleri dualarla 2 bin çam fidanını toprakla buluşturdu.

Hatıra ormanının bulunduğu alana 22 Temmuz 2015'ten bu yana şehit düşen asker ve polislerin isimlerinin yer aldığı tabela yerleştirildi.

AB Bakanı Bozkır:

AB Bakanı Bozkır:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.