AB Bakanı Bozkır Helsinki'de

AB Bakanı Bozkır Helsinki'de
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır:- "Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve eman

HELSİNKİ (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir." dedi.

Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Helsinki'de "İstiklal Marşının Kabul Edilme Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" ve "18 Mart Şehitler Günü" vesilesiyle Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliği tarafından Vantaa'daki bir okulda düzenlenen törene katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan program İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

Çanakkale Savaşı'nın kahramanlık, fedakârlık ve insanlık adına tarihe altın harflerle yazıldığını belirten Bozkır, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'u ve bugünlerimiz için toprağa düşen kahraman şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum." diye konuştu.

Bozkır, fikirleri, idealleri, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kendinden sonraki nesiller için bir ilham kaynağı olan Mehmet Akif Ersoy'un, "Allah, bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın" temennisiyle kaleme aldığı İstiklâl Marşı'nın Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği, istiklal ve istikbal davasının en çetin geçtiği bir dönemde orduya ve millete umut aşıladığı, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olduğunu kaydetti.

Türkiye'den başka hiçbir ülkenin 34 ülkede 70'in üzerinde şehitliği olmadığına dikkati çeken Bozkır, "Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen, korkusuzca şehitlik ve gazilik mertebelerine erişen büyük kahramanlarımızın bizlere en kıymetli armağanı ve emanetidir." ifadesini kullandı.

Vatana sahip çıkmanın, onu daha da kalkındırmanın ve müreffeh kılmanın aziz şehitlere ve gelecek nesillere karşı bir sorumluluk olduğunu kaydeden Volkan Bozkır, "Güvenlik güçlerimizin bugün de terörün farklı türlerine karşı vermekte olduğu amansız mücadele de aynı kararlılık ve inançla sürmektedir. Kalplerimiz, dualarımız, ülkemizin dört bir yanında hainlere karşı vatanımızı ve milletimizi kahramanca ve fedakarca savunan tüm güvenlik güçlerimizle birliktedir." diye konuştu.

Program, Finlandiya Diyanet Derneği'nden Ahmet Üstün'ün Eren Balıbey'in çaldığı saz eşliğinde Çanakkale Türküsü'nü okumasıyla son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.