AB Bakanı Bozkır'ın kabulü

AB Bakanı Bozkır'ın kabulü
Bakan Bozkır, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Erdmann ve Airbus yöneticilerini kabul etti

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve beraberindeki Airbus yöneticilerini kabul etti.

AB Bakanlığında gerçekleşen kabul öncesi basına açıklamada bulunan Bozkır, sabah İstanbul Beykoz'daki Türk- Alman Üniversitesini ziyaret ettiğini hatırlatarak, üniversitenin iki ülke arasındaki önemli bağlantılardan biri olan, gelişme temayülü yüksek bir kurum olduğunu söyledi.

Bozkır, İstanbul ziyaretinin ardından Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Erdmann ve beraberindeki Airbus yöneticilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Bozkır, görüşmede Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra 7 Mart'ta Brüksel'de yapılacak zirve toplantısı, Türkiye'deki yatırım imkanları, ekonomik ve siyasi istikrarın önemi gibi konuları ele alacaklarını ifade etti.

Airbus şirketinin, Türkiye'de yatırımı düşünmesini önemsediklerini belirten Bozkır, "Böyle önemli bir firmanın Türkiye'de yatırımlarını geliştirmesi her iki tarafın da yararına olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Almanya'nın ticaret hacminin 35 milyar dolar olduğunu hatırlatan Bozkır, "Türkiye, Almanya'yı ihracat bakımından birinci partneri olarak görmektedir. İki ülkedeki yatırımcılar arasında çok önemli işbirliği imkanları vardır. Misafirimiz olan 15 bin Alman vatandaşı da ülkelerimiz arasındaki köprüyü temsil etmektedirler" diye konuştu.

Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.