AB Bakanı Bozkır'ın kabulü

AB Bakanı Bozkır'ın kabulü
AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Karadağ’ın AB'den sorumlu Devlet Sekreteri ve Başmüzakerecisi Büyükelçi Aleksandar Andrija Pejovic ile bir araya geldi

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Karadağ’ın AB'den sorumlu Devlet Sekreteri ve Başmüzakerecisi Büyükelçi Aleksandar Andrija Pejovic'i kabul etti.

Bakanlıkta yapılan görüşmede, Bakan Bozkır, Türkiye'nin, 2006'da Karadağ'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olduğunu hatırlatarak, Karadağ'ın AB'ye üyelik müzakerelerini başarıyla yürüttüğünü ve NATO'dan 29'uncu üye olması için davet edildiğini belirtti.

Türkiye ve Karadağ'ın, 2011'de AB sürecinde iş birliği yapılmasına ilişkin bir anlaşma imzaladıklarını vurgulayan Bozkır, "Bu anlaşmayı önümüzdeki günlerde güçlü bir şekilde yerine getireceğiz ve bu dostluk üzerine kurulmuş önemli platformu kullanacağız." dedi.

Karadağ’ın AB üyeliğinden sorumlu Devlet Sekreteri Pejovic ise, Bakan Bozkır'ın davetlisi olarak Ankara'da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Karadağ'ın 4 yıldır müzakere yürüttüğü AB'ye üyelik sürecinin ülkesi için önemli olduğunu vurgulayan Pejovic, Ankara'daki temaslarında, iki ülkenin AB müzakere sürecinde ve AB fonlarının etkin kullanımında iş birliği konularının ele alınacağını belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.