Ab Bakanı Çelik: Terör Yasasında Bir Değişiklik Yapmamız Akıllıca Olmaz

Ab Bakanı Çelik: Terör Yasasında Bir Değişiklik Yapmamız Akıllıca Olmaz
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AB'nin talep ettiği gibi terörle mücadele yasasında değişiklik yapılmasının bu noktada akıllıca olmayacağını söyledi

 İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik,, AB’nin Türkiye’den talep ettiği terör düzenlemeleriyle ilgili olarak, "(Türkiye’de) PKK, DAEŞ ve saldırılar düzenleyen başka gruplar var. Dolayısıyla bu noktada terör yasasında bir değişiklik yapmamız akıllıca olmaz." dedi.

Gazetenin bugünkü nüshasında yayımlanan "Türkiye AB’nin terör yasasıyla ilgili taleplerini reddediyor" başlıklı haberde görüşlerine yer verilen Bakan Çelik, Türkiye ile AB arasındaki anlaşmayla ilgili olarak da, "Türkiye’nin pakette kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ama AB’nin kendi üzerine düşeni yerine getirmeyeceğini söyleyen bir yaklaşımı kabul etmediklerini" belirtti.

Gazete, Çelik'in açıklamalarını "AB ile Türkiye arasındaki kırılgan anlaşmaya yeni bir darbe" diye nitelendirirken, bu anlaşmanın AB sahillerine sığınmacı akımını durdurmaya yardımcı olduğu vurgulandı. Haberde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da anlaşma kapsamında Türkiye'ye vize serbestisi sözünün yerine getirilmesi için ekim ayını son tarih olarak gösterdiği de hatırlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.