Ab Bakanı Ve Başmüzakereci Bozkır'ın Kabulleri

Ab Bakanı Ve Başmüzakereci Bozkır'ın Kabulleri
Bakan Bozkır, gelecek hafta Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini ile AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Hahn'la dörtlü toplantıda bir araya geleceklerini belirtti

ANKARA (AA) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, gelecek hafta AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonu'nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yapacakları dörtlü toplantıda Türkiye'nin AB sürecini, Kıbrıs konusunu ve bölgedeki önemli gelişmeleri görüşeceklerini söyledi.

Bakan Bozkır, Şili'nin Ankara Büyükelçisi Fernando Varela Palma, Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Zachar ve İsveç'in Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund'u Bakanlıktaki makamında ayrı ayrı kabul etti. Görüşmeler, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Büyükelçi Wahlund'u kabulünde yaptığı açıklamada, İsveç'e ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne düzenlendiği ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozkır, gelecek hafta AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB Komisyonu'nun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden sorumlu komiser Christos Stylianides'i ağırlayacaklarını kaydetti.

İkili ve heyetler arası görüşmeler yapacaklarını ifade eden Bozkır, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mogherini ve Hahn'ın katılacağı dörtlü toplantıda ise Türkiye'nin AB sürecini, Kıbrıs konusunu ve bölgedeki önemli gelişmeleri ele alacaklarını söyledi. Bakan Bozkır, Mogherini ve Stylianides'in, görüşmelerin ardından Suriyeli sığınmacıların Gaziantep'te kaldıkları kampları ziyaret edecekleri bilgisini paylaştı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.