AB Delegasyonundan Kayseri ziyareti

AB Delegasyonundan Kayseri ziyareti
"(Vize serbestisi) Türkiye 72 kritere ilişkin çok önemli bir çalışma başlattı. Vize serbestisi getirilmesinde 5 koşul kaldı. Umut ediyoruz ki son tarihe kadar bunlar da gerçekleşecektir"

KAYSERİ (AA) - Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölüm Başkanı Balazs Gargya, vize serbestisine ilişkin, "Türkiye 72 kritere ilişkin çok önemli bir çalışma başlattı. Vize serbestisinin getirilmesinde önümüzde 5 koşul kaldı. Umut ediyoruz ki son tarihe kadar bunlar da gerçekleşecektir." dedi.

Kayseri'deki Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında kente gelen Gargya, Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret etti.

Gargya, buradaki konuşmasında, Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin dinamik bir yapıya dönüştüğünü söyledi. Gargya, şöyle devam etti:

"Bu yeniden canlanma Türk vatandaşlarının Avrupa'ya gerçekleştirecekleri kısa seyahatlerde gerekli olan vizelerin ortadan kaldırılmasına yol açacaktır. AB Parlamentosunda buna ilişkin bir tartışma gerçekleşecek. Komisyonun vize serbestisine ilişkin önerisinin aslında iki farklı ortamda onaylanması gerekecek. AB konseyinde onaylanması gerekiyor ve üye ülkelerin de buna onay vermesi gerekecek. Aslında burada önemli olan nokta, her iki taraf için de bu konuyla ilgili çok net beklentiler vardır. Vize serbestisi getirecek çalışmalar içerisinde gerçekten de Türkiye 72 kritere ilişkin çok önemli bir çalışma başlattı. Vize serbestisinin getirilmesinde önümüzde 5 koşul kaldı. Her iki tarafın ortak beklenti ve temennileri çerçevesinde bu önemli, sembolik gelişme, ilişkiler için de önemli sonuçları beraberinde getirecektir. Umut ediyoruz ki son tarihe kadar bunlar da gerçekleşecektir."

Gargya, Türkiye ile AB arasındaki ticari ilişkilerin bel kemiğini oluşturan Gümrük Birliği'nin güncellenmesine ilişkin projeye de başlamak üzere olduklarını söyledi.

KTO Yönetim Kurulu üyesi Bahri Coşkun da Gargya'nın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini önemsediklerini ve AB Delegasyonunun çalışmalarına her zaman katkı sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.