"Ab İklim Eylem Planı Haftası"

"Ab İklim Eylem Planı Haftası"
AB Bakan Yardımcısı Şahin ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Vinals, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekoloji Bina'nın bahçesine zeytin ağacı dikti

GAZİANTEP (AA) - Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munual Vinals, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren "Ekoloji Bina" da incelemelerde bulunarak, bahçeye zeytin ağacı dikti.

Şahin ve Vinals, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) bünyesinde 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren "Gaziantep AB Bilgi Merkezi"nce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekoloji Bina'da düzenlenen “AB İklim Eylem Haftası" etkinliğine katıldı.

Şahin ve Vinals, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Tasarım Şube Müdürü Seda Güleç'ten, "PassivHaus ve Leed Platinium kriterleri"ne uygun yapılan ve "PassivHaus" sertifikası ile Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Gaziantep Ekolojik Bina ile ilgili bilgi aldı.

Bina ve çevresindeki tesislerde incelemelerde bulunan Şahin ve Vinals, barışa vurgu yapmak ve iklim değişikliğini tetikleyen unsurlardan biri olan şehirleşme sonucu, zeytin bahçelerinin yok olmasına dikkati çekmek amacıyla daha önce bu sebeple sökülmüş olan bir zeytin ağacını Ekolojik Bina bahçesine dikti.

Bakan Yardımcısı Şahin, Türkiye'nin AB ile olan ilişkilerinin de bu zeytin ağacı gibi köklü olduğunu belirterek, "AB ile olan ilişkilerimiz de umarım bu ağaç gibi büyür, gelişir." dedi.

Programın sonunda GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Şahin ve Vinals'e Gaziantep kutnu kumaşı üzerine Antep işiyle yapılmış bir tablo hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.