'Ab İle Müzakere Süreci Basit Olmayacak'

'Ab İle Müzakere Süreci Basit Olmayacak'
İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesi için Avrupa Birliği (AB) dışında önemli fırsatlar olduğunu söyleyerek, "Müzakere süreci basit olmayacak. Tümsekli bir yol olacak." dedi

LONDRA (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Genel Başkanı olduğu Muhafazakar Parti'nin Birmingham şehrinde devam eden yıllık kongresinde İngiliz basınına konuştu.

Birçok ülkenin İngiltere AB'den çıktıktan sonra ülkesiyle ikili ticaret anlaşmaları yapmak istediğini ifade eden May, birçok fırsat bulunduğunu ve İngiltere'nin serbest ticarette küresel bir lider olmayı hedeflediğini kaydetti.

Birleşik Krallık için AB dışında önemli fırsatlar olduğunu dile getiren May, "Müzakere süreci basit olmayacak. Tümsekli bir yol olacak. AB ile doğru anlaşmaya varacağımıza inanıyorum. Görüşmelerde kararlı olacağım. Varacağımız anlaşmayla AB ile ticaret yapılabilsin istiyorum. AB şirketlerinin de İngiltere'de iş yapabilmelerini istiyorum." diye konuştu.

Öte yandan bugün, sterlin dolar karşısında 31 yılın en düşük seviyesini görerek 1,27 dolara geriledi. Sterlin'in değer kaybetmesinde May'in AB'den çıkış takvimini önceki gün açıklaması etkili oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.