Ab Komisyonu Üyesi Stylianides'ten Sydv'ye Ziyaret

Ab Komisyonu Üyesi Stylianides'ten Sydv'ye Ziyaret
AB Komisyonu Üyesi Stylianides, Küçükçekmece'deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı ziyaret etti- Christos Stylianides:- "AB'nin bugüne kadar finanse ettiği en büyük insani yardım programı (Sosyal Uyum Yardımı Programı). Mart 2017'ye kadar 400 bin

İSTANBUL (AA) - AB Komisyonu Üyesi Christos Stylianides, "Kızılay Kart" başvurularının yapıldığı, Küçükçekmece'deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı (SYDV) ziyaret etti.

AB Komisyonunun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Sosyal Uyum Yardımı Programı'nın, AB'nin bugüne kadar finanse ettiği en büyük insani yardım programı olduğunu belirterek, "Mart 2017'ye kadar 400 bin mülteci yardım almış. Bu gerçekten önemli bir başarıdır. Esas hedefimiz olan 1 milyon yararlanıcıya ulaşma yolunda ilerlediğimizi gösterir, ama daha atılması gereken adımlar var." dedi.

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve yetkililerden bilgi alan Stylianides, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Stylianides, kaymakamlığın sığınmacılara verdiği destekten çok etkilendiğini ifade ederek, "AB de bu konuda, somut dayanışma göstermek için burada. AB, bu konuda Türkiye'ye destek olmaya devam edecek." diye konuştu.

Ziyareti sırasında Sosyal Uyum Yardımı Programının nasıl hayata geçirildiğini gözlemleme şansı bulduğunu dile getiren Stylianides, şunları söyledi:

"AB'nin bugüne kadar finanse ettiği en büyük insani yardım programı. Şimdiye kadar belli bir yol katedilmiş. Bunu görmek beni çok mutlu ediyor. Bu, son derece yenilikçi ve öncü bir girişim. Bizim de kesinlikle bu girişimi başarısızlığa uğratmaya hakkımız yok, çünkü özellikle de hizmet etmemiz gereken kırılgan durumdaki insanlar için bunu başarılı kılmak zorundayız. Mart 2017'ye kadar 400 bin mülteci yardım almış. Bu gerçekten önemli bir başarıdır. Esas hedefimiz olan 1 milyon yararlanıcıya ulaşma yolunda ilerlediğimizi gösterir, ama daha atılması gereken adımlar var."

Stylianides, işbirliğinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, AFAD, Dünya Gıda Programı, Kızılay, Halkbank, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına teşekkür etti.

Hükümete ve özel sektöre, insani kuruluşlara destek olarak mültecilere yönelik sosyal koruma programlarını hayata geçirmekle ilgili çalışmalara devam edeceklerini bildiren Stylianides, "Bu, bizim ahlaki yükümlülüğümüz, bu yönde gerektiği süre boyunca ilerleyeceğiz ve AB bu konuda işbirliği yapmaya devam edecek. Cömertliği için Türk halkına da çok teşekkür ederim. Umuyorum ki kırılgan durumdaki mültecilerin sorunlarını çözmeye ve onlara ulaşmaya çalışacağız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.