AB Konseyi Başkanı Tusk Türkiye'ye geliyor

AB Konseyi Başkanı Tusk Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşecek Tusk, Ankara'da terör saldırısının yaşandığı yeri de ziyaret edecek

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB-Türkiye Zirvesi öncesi Türkiye'yi ziyaret ederek Ankara'da terör saldırısının düzenlendiği yere çiçek bırakacak.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, Tusk Balkan ülkelerine yapacağı ziyaretin ardından 3 Mart'ta Türkiye'ye geçecek. Önce Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Tusk, ardından da 17 Şubat'ta terör saldırının gerçekleştirildiği yeri ziyaret ederek hayatını kaybedenleri anmak için çiçek bırakacak.

Tusk, daha sonra İstanbul'a geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Görüşmelerde terörle mücadele ve sığınmacı krizinin asıl gündemi oluşturması bekleniyor.

AB devlet ve hükümet başkanları, 18-19 Şubat'ta Brüksel'de yapılan AB Liderler Zirvesi'nin başında, Ankara'daki terör saldırısını kınayan ortak bir açıklama yayımlanmıştı.

Liderler ayrıca Türkiye'yle bir zirve gerçekleştirmeyi de kararlaştırmıştı. 7 Mart'ta yapılacak zirvede, sığınmacı krizi, AB-Türkiye ilişkileri, terörle mücadelede gibi konular ele alınacak. Tusk, AB Liderler Zirvesi sonunda bir soru üzerine, Ankara'nın terörle mücadele konusundaki taleplerinin Türkiye'yle yapılacak olan zirvede ele alınacağını söylemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.