AB Orta Asya Özel Temsilcisi Burian Özbekistan'da

AB Orta Asya Özel Temsilcisi Burian Özbekistan'da
Burian, Dışişleri Bakanı Kamilov ile görüştü

TAŞKENT (AA) - Avrupa Birliği (AB) Orta Asya Özel Temsilcisi Peter Burian, temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile bir araya geldi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kamilov ile Burian'ın görüşmesinde, taraflar arasındaki ilişkilerin güncel konuları ile uluslararası ve bölgesel meseleler ele alındı.

Görüşmede, AB ile Özbekistan arasındaki ikili ve AB'nin Orta Asya ülkelerine yönelik yeni iş birliği stratejisi çerçevesindeki ortak projelerin hayata geçirilmesi süreci de gözden geçirildi.

Taraflar arasındaki parlamentolar arası ilişkiler ile Özbekistan ve AB arasında kurulacak ortak kurumların toplantısına ilişkin meselelerin detaylı ele alındığı görüşmede, mayısta ülkenin başkenti Taşkent'te gerçekleştirilecek bir uluslararası konferansa AB heyetinin katılımı konuşuldu.

Görüşmede, AB'nin Özbekistan Temsilcisi Büyükelçi Yuriy Shterk de hazır bulundu.

Burian ve beraberindeki heyet, geçen hafta da Tacikistan'ı ziyaret ederek, Başbakan Kahir Rasulzade ve Dışişleri Bakanı 1. Yardımcısı Nizamiddin Zahidi ile görüşmüştü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.