AB Orta Asya Özel Temsilcisi Peter Burian, Tacikistan'da

AB Orta Asya Özel Temsilcisi Peter Burian, Tacikistan'da
Burian ve beraberindeki heyet, Başbakan Kahir Rasulzade ve Dışişleri Bakanı 1. Yardımcısı Nizamiddin Zahidi ile görüştü

TAŞKENT (AA) - Avrupa Birliği (AB) Orta Asya Özel Temsilcisi Peter Burian, temaslarda bulunmak üzere geldiği Tacikistan'da Başbakan Kahir Rasulzade ile bir araya geldi.

Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Rasulzade ile Burian arasında yapılan görüşmede, taraflar arasındaki ilişkiler ve güncel meseleler ele alındı.

Görüşmede AB'nin Tacikistan ile 2014-2020 aralığında işbirliği programının hayata geçirilmesine ilişkin meselelerin detaylarıyla gözden geçirildiği, sağlık, eğitim ve tarım alanlarında projelerin ele alındığı ve ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Peter Burian ve beraberindeki heyet, Tacikistan Dışişleri Bakanı 1. Yardımcısı Nizamiddin Zahidi ile de görüştü. Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Burian ve Zahidi, AB'nin Tacikistan Kalkınma Stratejisi projesini ele aldı.

Görüşmede ayrıca siyaset, bölgesel işbirliği ve güvenlik, su-enerji sorunlarının çözümü ve diğer konuların ele alınacağı AB-Orta Asya Üst Düzey Diyaloğu ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

AB'nin Tacikistan Temsilcisi Büyükelçi Hidayet Bişceviç'in de görüşmede hazır bulunduğu kaydedildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.