AB, Putin'in Yakın Çevresini Hedef Aldı

AB, Putin'in Yakın Çevresini Hedef Aldı
Avrupa Birliği’nin (AB), Birlik ülkelerine seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması önlemlerinden oluşan ikinci aşama yaptırım listesine eklediği isimler arasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimler de yer alıyor.

AB’nin 8 birey ve 3 şirketi ekleyerek güncelleştirdiği yaptırım listesinde, Putin’in yakın çevresinde bulunan, uzun yıllardır tanıdığı ve bu bağlantı sayesinde yükseldiği öne sürülen "judo arkadaşı" Arkadi Romanoviç Rotenberg, kabinesinde medyayı Ukrayna konusunda yönlendirmekle sorumlu Aleksey Aleksiyeviç Gromov ile Yuriy Valentinoviç Kovalçuk ve Nikolay Terentieviç Şamalaov yer aldı.

Ayrılıkçılar tarafından oluşturulan "Donetsk Halk Cumhuriyeti" Yüksek Konsey Başkanı Boris Litvinov, "Kırım Cumhuriyeti" İçişleri Bakanı Sergey Abisov, "Lugansk Halk Cumhuriyeti" Sözcüsü Oksana Çigrina, ayrılıkçılarla yakın ilişkisi bulunan Konstantin Valere­viç Malofeev de AB listesine eklenen diğer isimleri oluşturdu.

AB’nin yaptırım listesine dahil ettiği şirketler ise Rusya Ulusal Ticaret Bankası (RNCB), havayolu şirketi Dobrolet ve yerden havaya savunma sistemleri üreten Almaz-Antey oldu.

AB’nin yaptığı yeni eklemelerle ikinci aşama yaptırıma tabi olan birey sayısı 95 şirket ve kuruluş sayısı 23 oldu.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.