Ab-türkiye Zirvesi

Ab-türkiye Zirvesi
Almanya Başbakanı Merkel:

BRÜKSEL (AA) - Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Türkiye'nin yükünü azaltmalıyız. Türkiye'ye pek çok konuda onlarla birlikte çalışmak istediğimizi anlatmalıyız" dedi.

Merkel, Brüksel'de düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi girişinde, "Yapılacak, AB-Türkiye zirvesinde önemli nokta eylem planını sonuçlandırmak" diye konuştu.

Türkiye'ye ile pek çok konuda yakın ve beraber çalışmak istediklerini söyleyen Merkel, "Bizim için önemli olan yasa dışı göçü yasala çevirmek" ifadesini kullandı.

Merkel, Türkiye'nin çok az uluslararası destek almasına rağmen 2 milyondan fazla sayıda mülteci barındırdığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin yükünü azaltmalıyız. Türkiye'yle pek çok konuda onlarla birlikte çalışmak istediğimizi anlatmalıyız" dedi.

İnsan kaçakçıları ile mücadelenin önemli olduğunu ve Avrupa'ya yasal göçün yolunun açılması gerektiğini ifade eden Merkel, "Türkiye ile vize serbestisi, geri kabul anlaşması tamamen yürürlüğe girdikten sonra mümkün olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.