Abbas'tan "Ucm" Uyarısı

Abbas'tan "Ucm" Uyarısı
Filistin Devlet Başkanı Abbas, BMGK'da, İsrail işgalinin son bulması için takvim belirlenmediği takdirde UCM'ye başvuracaklarını söyledi

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalini sonlandırmak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) harekete geçmemesi halinde Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) başvuracaklarını belirtti.

Abbas, Japonya'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Yutaka Iimura ile bölgedeki gelişmeleri ele almak üzere Ramallah'ta bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Abbas, Filistin yönetiminin, BMGK'nın, İsrail işgalini sonlandırmak için takvim belirlememesi durumunda UCM'ye başvuracağını ifade etti.

Abbas, 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurulması, sınırların belirlenmesi ve barış müzakerelerine gidilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, İsrail işgaline son verecek sözkonusu projenin, BMGK'da ABD tarafından veto edilme ihtimali bulunduğunu kaydetti.

Vetonun kendilerine geri adım attırmayacağını dile getiren Abbas, "ABD ile ilişkiler gergin ancak geri adım atmayacağız" dedi.

Abbas, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Filistin halkının, İsrail'in işlediği katliamdan korunması ve işgalin son bulması yönündeki görüşmeler için takvim belirlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.