"ABD ablukasının koşulsuz kaldırılması gerekiyor"

"ABD ablukasının koşulsuz kaldırılması gerekiyor"
Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez, ABD'nin, ülkesine uyguladığı ekonomik ablukanın, "koşulsuz kaldırılması" gereken kalıcı bir Soğuk Savaş buz dağı olduğunu söyledi

HAVANA (AA) – Küba, ABD'nin, ülkeye on yıllardır uyguladığı ablukayı gevşetmeye yönelik politikasının "çok sınırlı" olduğunu duyurdu.

Almanya'nın başkenti Berlin'i ziyareti sırasında açıklama yapan Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD ile Küba'nın ilişkilerin geliştirilmesi adına farklılıkları bir kenara koyabildiğini ancak ilerlemenin bir gecede olamayacağını söyledi.

ABD'nin, ülkesine uyguladığı ekonomik ablukanın, "koşulsuz kaldırılması" gereken kalıcı bir "Soğuk Savaş buz dağı" olduğunu ifade eden Rodriguez, Küba'nın, ABD'nin askeri hapishane olarak kullandığı Guantanamo Körfezi'ni iade etmesi talebini de yineledi.

Rodriguez, Doğu ve Batı Almanya'nın birleştiği 1990 yılından bu yana Almanya'ya resmi ziyaret gerçekleştiren ilk Küba hükümeti yetkilisi oldu.

ABD ve Küba, 2014'te ilişkilerini normalleştirmek için adım atmış ve büyükelçilikleri karşılıklı olarak yeniden açma kararı almıştı.

ABD Başkanı Barack Obama, 21 Mart'taki ziyaretiyle 88 yıl sonra Küba'ya giden ilk ABD Başkanı olmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.