ABD Başkanı Obama'dan ramazan mesajı

ABD Başkanı Obama'dan ramazan mesajı
ABD Başkanı Obama, bölücülük yapmak, dini özgürlükleri veya vatandaşlık haklarını sınırlamak isteyen seslere karşı Müslüman Amerikalılarla dayanışma içinde olduğunu belirtti

ABD Başkanı Barack Obama, bölücülük yapmak, dini özgürlükleri veya vatandaşlık haklarını sınırlamak isteyen seslere karşı Müslüman Amerikalılarla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Obama, ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, ABD'nin, mültecilere ve sığınmacılara kapılarını açmayı sürdüreceğini kaydederek "Bizi bölen, inanç özgürlüğümüzü ve vatandaşlık haklarımızı kısıtlayan tüm görüşlere karşı Amerikalı Müslümanların yanındayım." ifadesini kullandı.

Müslümanların, ABD halkının çoğulculuğunu yansıttığına işaret eden Obama, şiddetten kaçarak sığınmacı konumuna düşen mazlumlar için ülkesinin daha fazlasını yapması gerektiğini vurguladı. Obama, "Dünya genelinde ve kendi arka bahçelerimizde çatışmalardan dolayı yerlerinden olan milyonlarca kişiyi unutamayız. Bu kutsal zaman, her insanoğlunun onurunu muhafaza etmek için ortak yükümlülüklerimizi hatırlatır" değerlendirmesinde bulundu.

Obama, ramazan ayında Beyaz Saray'ın kapılarını yine Müslüman vatandaşlara açmayı dört gözle beklediğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.