Abd Dışişleri Bakanı Kerry, Ürdünlü Mevkidaşı Judeh İle Görüştü

Abd Dışişleri Bakanı Kerry, Ürdünlü Mevkidaşı Judeh İle Görüştü
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile görüştü.Paris'te bir araya gelen iki bakan, görüşmenin ardından basına açıklaması yaptı. Kerry,...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile görüştü.

Paris'te bir araya gelen iki bakan, görüşmenin ardından basına açıklaması yaptı. Kerry, bugün Kudüs'te bir Filistinlinin, İsraillilerin üzerine aracını sürdüğü iddialarını değerlendirerek, bu tarz olayların bölgede tansiyonu arttırdığını söyledi.

Olayı kınadığını belirten Kerry, olayın sadece terör eylemi olmadığını aynı zamanda zaten gergin olan tansiyonu daha da artırdığını dile getirdi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Judeh ise aracı sürdüğü iddia edilen Filistinlinin, İsrail polisi tarafından başından vurularak öldürülmesine ve İsrail'in 100 Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin vermesine atıfta bulunarak, İsrail'in şiddeti arttıran eylemlerine devam ettiğini kaydetti.

Bakan Judeh, bu tarz olayların önüne geçebilmenin tek yolunun, İsrail-Filistin meselesine bulunacak ortak bir çözüm olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, İsrail, sabah saatlerinde yaklaşık 100 Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin vermiş, Aksa içinde ve çevresinde yaşanan çatışmalarda 27 kişi yaralanmıştı.

Mescid-i Aksa'da sabah yaşanan gerginlikler sona ermeden, Doğu Kudüs'te Filistin ile İsrail arasında 1967 savaşındaki yeşil hat olarak adlandırılan 1 nolu anayolda, bir Filistinlinin aracını İsrailli yayaların üzerine sürdüğü iddia edildi. Olay yerine gelen polis, aracın sürücüsünü vurarak öldürdü.

Kudüs'te 2 hafta önce de tramvay durağına giren bir aracın Filistinli sürücüsü olay yerinde vurularak öldürülmüş, olayda 2 İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.